Cum arată ultima escrocherie cu români din Germania. Un pensionar i-a dat de gol pe infractori

Badea Violeta 10.11.2021, 14:45
Cum arată ultima escrocherie cu români din Germania. Un pensionar i-a dat de gol pe infractori

O escrocherie cu români face sute de victime în Germania. Doi indivizi au ajuns pe mâna polițiștilor după ce au încercat să păcălească un pensionar. Iată cum au încercat să-l lase fără bani.

Escrocheria cu români face sute de victime în Germania

O nouă metodă de escrochierie cu români a apărut în Germania şi face victime printre pensionari. Anul trecut, doi indivizi au fost prinși în timp ce încercau să înșele un bătrân, în vârstă de 77 de ani. Cei doi bărbați, în vârstă de 24 de ani, respectiv, 44 de ani, s-au dat drept polițiști și l-au contactat prin telefon pe pensionar. Indivizii l-au mințit că niște infractori români i-au spart contul.

Ulterior, ei i-au cerut bătrânului să retragă suma de 30.000 de euro și să le-o predea pentru a fi în siguranță. Pensionarul și-a dat seama că ceva este în neregulă și a anunțat poliția federală. Autoritățile l-au sfătuit pe bătrân să scoată banii pentru a le întinde o capcană celor doi bărbați.

În momentul în care unul dintre cei ei s-a prezentat la pensionar pentru a ridica banii a fost prins de oamenii legii. El și prietenul lui au fost judecați la tribunalul districtual din Hamburg, fiind acuzați de fraudă. Anchetatorii susțin că nu este pentru prima dată când infractorii folosesc această metodă de înșelătorie.

Escrocheria cu romani din Germania a lasat sute de pensionari fara bani
Escrocheria cu romani din Germania a lasat sute de pensionari fara bani

Prejudiciu enorm cauzat de alți indivizi

În vara acestui an, autoritățile din orașul german Bielefeld au fost alertate de către o bătrână. Femeia fusese păgubită de bunuri în valoare totală de peste jumătate de milion de euro. Mai mulți indivizi au sunat-o și s-au dat drept polițiști. Aceștia i-au spus că niște hoți români vor să o omoare pentru bani.

Sub acest pretext, ei i-au recomandat femeii să ducă toate bunurile într-o locație sigură. Bătrâna s-a conformat, iar infractorii s-au văzut cu bunuri în valoare de 1,039 milioane de euro, conform westfalen-blatt.de. Ulterior, femeia și-a dat seama că a picat într-o capcană și a contactat adevărata poliție. Indivizii au fost arestați, dar o mare parte din averea bătrânei nu a mai fost recuperată niciodată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...