Cum arată rețeaua socială a lui Donald Trump. Platforma face deja furori pe internet | Poate fi descărcată din Apple Store

Cătălina Burghelea 22.02.2022, 12:10
Cum arată rețeaua socială a lui Donald Trump. Platforma face deja furori pe internet | Poate fi descărcată din Apple Store

Noua platformă socială a lui Donald Trump, numită „Truth Social”, a fost lansată în magazinul de aplicații Apple Store. Foarte multe personalități de dreapta și-au făcut deja conturi și din capturile făcute de adepții fostului președintre american reiese faptul că rețeaua arată aproape identic cu Twitter.

Donald Trump și-a creat propria rețea socială

Anterior, s-a raportat că data de lansare a platformei sociale era luni, 21 februarie, pentru a coincide cu Ziua Președintelui, deși este posibil ca o lansare completă să nu aibă loc până în martie. Până luni dimineață, multe vedete au transmis pe Twitter că și-au creat conturi Truth Social sau că au precomandat aplicația din Apple Store.

Adepții lui Trump și-au creat deja conturi

Printre cei care și-au împărtășit deja conturile se numără congresmanul republican Madison Cawthorn din Carolina de Nord, Kari Lake, candidatul GOP la funcția de guvernator al Arizonei, susținut de Donald Trump, senatorul Wendy Rogers și Ryan Fournier, fondatorul „Students for Trump”.

După cum a menționat Fox News, alți conservatori proeminenți care s-au alăturat rețelei sociale, bazată pe „libertate de exprimare”, sunt fondatorul Turning Point USA , Charlie Kirk, sau Sean Hannity de la Fox News.

Cozi kilometrice în ziua lansării

Lansarea nu a decurs fără probleme, însă. Mulți oameni au stat la cozi interminabile, uneori cu zeci de mii de americani în față, în timp ce încercau să-și creeze un cont. Alții au raportat erori odată ce profilurile lor au fost configurate.

Desigur, o personalitate de top care și-a creat cont pe Truth Social este chiar Donald Trump. Fiul cel mare al fostului președinte, Donald Trump Jr., a distribuit anterior o captură de ecran pe Twitter a ceea ce se crede că este prima postare a tatălui său pe Truth Social înainte de lansarea acesteia pe magazinul Apple Store.

„Pregătește-te! Președintele tău favorit ne vede în curând!”, este postarea lui Trump, potrivit Newsweek.

Cum arata reteaua sociala a lui Donald Trump, creata dupa ce a fost interzis pe Facebook, Twitter sau Instagram. Poate fi descarcata deja din App Store

Cum arată platforma Truth Social

Captura de ecran a confirmat, de asemenea, rapoartele anterioare conform cărora Truth Social, creat de Trump Media and Technology Group (TMTG), este aproape identic cu interfața Twitter. Fostul președinte american a fost interzis de pe platforma socială din cauza temerilor că va folosi Twitter pentru a-și incita adepții să comită mai multe violențe în urma atacului din 6 ianuarie 2021.

Cui îi este dedicat Adevărul social

Vorbind înainte de lansarea rețelei în magazinul de aplicații Apple, fostul congresman Devin Nunes, un republican din California care a demisionat pentru a deveni director executiv al TMTG în ianuarie, speră că Truth Social va fi îmbrățișat de cei care au fost „cenzurați pe rețelele sociale” în ultimii ani.

„Este, de fapt, foarte emoționant pentru mine să văd acei oameni pe platformă cărora li s-a interzis părerea. Și acesta este scopul nostru principal – să le redăm vocea oamenilor”, a afirmat Nunes, pentru Sunday Morning Futures – Fox News.

Succes sau eșec?

Experții în rețelele sociale s-au întrebat anterior dacă Truth Social, încă o aplicație de dreapta pentru „liberă exprimare”, similară cu Gab, Gettr și Parler, se va dovedi un succes în cazul în care doar conservatorii o folosesc.

„Există o întreagă rețea socială pentru pasionații de bere, unde pot discuta și posta recenzii despre beri”, a declarat Kristina Lerman, profesor de cercetare în informatică la Institutul de Științe Informaționale de la Universitatea din California de Sud.

Fostul lider de la Casa Albă, Donald Trump, a fost eliminat de pe marile rețele sociale în urma revoltelor din 6 ianuarie 2021, din Washington DC.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...