Cum arată noile uniforme ale poliţiştilor din România. Aşa îi vei recunoaşte mai uşor

Ioana Bucur 18.07.2022, 13:01

Un moment important din viața unor tineri la începutul unei cariere dificile a fost prilej de indignare pentru colegii de breaslă. Absolvenții din promoția 2022 a Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” au primit noile uniforme ale polițiștilor din România. Echipamentul a stârnit un val de reacții în mediul online, la scurt timp după ce a fost prezentat pentru întâia oară.

Noile uniforme ale polițiștilor din România au fost dezvăluite

Autoritățile au repartizat deja tinerilor absolvenți din promoția 2022 a Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” noile uniforme ale polițiștilor din România, iar primele imagini cu echipamentul au apărut deja în mediul online, fiind publicate pe o platformă de social media de reprezentanți ai Sindicatului Europol.

Echipamentul este format din jacheta de primăvară-vară impermeabilă, puloverul model polar, bereta, şepcuţa şi încălţămintea tactică.

„Așa se pare că va arăta noua uniformă de poliție, iar în imaginile de mai jos veți regăsi jachetă de primăvară-vara(impermeabilă), pulover model polar, bereta, șepcuța și încălțămintea tactică.

Aceste articole sunt cele care au fost repartizate absolvenților din promoția 2022 a Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, începe mesajul postat pe Facebook.

Schimbarea nu a fost primită cu entuziasm de sindicaliști. Aceștia au precizat că aceasta este uniforma pentru care liderii MAI au stabilit ca polițiștilor să li se mai acorde norma financiară lunară de echipare, măsura urmând să fie aplicată din octombrie 2022. Cât despre echipamentul în sine, cei de la Europol au punctat că, din punctul lor de vedere, „a primat cantitatea în fața calității”.

„Așa se dorește a fi noua uniformă pentru care MAI-ul a stabilit ca polițiștilor să nu le mai fie acordată norma financiară lunară de echipare începând cu 1 octombrie 2022.

Cu privire la design-ul și calitatea articolelor din noua uniformă vă lăsăm pe voi să trageți concluziile, noi neputând să vă spunem la acest moment, după cum am anticipat, decât faptul că a primat cantitatea în fața calității”, a scris pe reprezentanţii Sindicatului Europol pe pagina de Facebook.

Cum arată noile uniforme ale poliţiştilor din România. Aşa îi vei recunoaşte mai uşor

Anunțul făcut de MAI

La sfârșitul lunii iunie a acestui an, Ministerul de Interne anunța prorogarea termenelor pentru aprobarea Regulamentului pentru compunerea şi portul uniformelor de poliţie precum şi a Regulilor pentru aplicarea normelor privind echiparea poliţiştilor, ceea ce înseamnă că polițiștii vor primi în continuare drepturile de echipament, inclusiv în bani, până la finalul lunii septembrie.

„Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a luat decizia de a proroga termenele prevăzute de OMAI nr.183/2021 privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea şi portul uniformelor de poliţie, precum şi a Regulilor pentru aplicarea normelor privind echiparea poliţiştilor de la 30.06.2022 la 30.09.2022, astfel încât poliţiştii să poată primi în continuare, în perioada 1 iulie – 30 septembrie 2022, drepturile de echipament inclusiv în bani, în cuantumul prevăzut de lege. (…)

Obiectivul conducerii MAI este ca noile uniforme să fie confecţionate din materiale care să asigure confort şi protecţie poliţiştilor şi care să răspundă nevoilor structurilor operative. În acest context, pentru ca drepturile de echipament ale poliţiştilor să nu fie afectate, conducerea MAI a luat decizia de a modifica anexa nr. 2 la OMAI nr.183/2021, astfel încât poliţiştii să poată primi în continuare, în perioada 1 iulie-30 septembrie 2022, drepturile de echipament inclusiv în bani, în cuantumul prevăzut de lege”, a transmis MAI, într-un comunicat de presă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...