Un polițist din Cluj, prins la furat în Dedeman în uniformă. Agentul nu era la prima ispravă

Stan Filon 06.04.2022, 16:18
Un polițist din Cluj, prins la furat în Dedeman în uniformă. Agentul nu era la prima ispravă

Un polițist din Cluj a fost reținut de colegii săi, după ce a fost prins la furat într-un magazin Dedeman! Polițistul nu se află la prima abatere, fiind cercetat în trecut pentru fapte asemănătoare. De data aceasta, omul legii a acționat în timpul serviciului, uniforma sa fiindu-i de un real ajutor. Mai exact, polițistul și-a ascuns prada chiar sub cascheta, ca într-un film de comedie! Totul a fost văzut însă de paznicii magazinului, care nu au găsit nimic amuzant.

Un polițist din Cluj, prins la furat în Dedeman în uniformă

S-a dat alarma la 112, după ce paznicii unui magazin Dedeman din Cluj-Napoca au sunat să raporteze un furt. Infractorul a fost prins în flagrant, în timp ce încerca să fugă de la fața locului cu prada asupra sa. Nu mică le-a fost mirarea polițiștilor care au răspuns la apelul paznicilor când au văzut cine este infractorul. Acesta era polițist, îmbrăcat în hainele statului.

Polițistul prins la furat a fost văzut pe camerele de supraveghere de către agenții de securitate din cadrul magazinului. L-au urmărit până la ieșire, apoi l-au luat ca din oală. L-au imobilizat și au sunat imediat la 112, unde au cerut ajutorul polițiștilor. Cel mai probabil, polițistul respectiv se afla în timpul serviciului, când s-a decis să facă o pauză de la alergat infractori pentru a deveni unul dintre ei. A făcut o vizită la magazinul de bricolaj, unde i-a făcut cu ochiul un minicompresor, pe care l-a luat repede și l-a ascuns sub caschetă. Omul legii este și recidivist. A mai avut probleme cu legea, în urmă cu câțiva ani, când și-a bătut soția cu o bâtă.

Un politist din Cluj, prins la furat in Dedeman in uniforma
Un politist din Cluj, prins la furat in Dedeman in uniforma

A mai fost prins la furat și în trecut

În anul 2020, Iacob Rât a fost filmat când fura de data aceasta de la Leroy Merlin. Procurorii de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au deschis atunci un dosar penal pentru furt, însă surse judiciare spun că anchetatorii au făcut percheziție la domiciliul lui I.R., unde au fost găsite mai multe flexurile, însă nu s-a mai putut proba proveniența acestora, așa că polițistul se pare că a scăpat de dosar și a fost lăsat să-și continue activitatea în cadrul poliției.

Și atunci, polițistul se pare că a urmărit cu atenție unde nu acționează camerele de luat vederi, pentru a putea fura liniștit. Cu toate acestea, a fost surprins de camerele de luat vederi. Infractorul are o situație materială bună. Are un salariu de cel puțin 4.000 de lei pe lună, are o casă, dar și mai multe apartamentele în Cluj, pe care le-a închiriat. Iacob Rât va fi prezentat și de data aceasta cu mandat de arestare în fața judecătorilor din Cluj și rămâne de văzut dacă va ajunge sau nu după gratii ori va rămâne în continuare polițist și „fan” al sculelor de bricolaj.

Urmăriți Impact.ro și pe