Cum arăta Mihai Constantinescu, atunci când a debutat în lumea artistică. Imagini nemaivăzute de fani

Diana Radu 30.10.2019, 17:15
Cum arăta Mihai Constantinescu, atunci când a debutat în lumea artistică. Imagini nemaivăzute de fani

Mihai Constantinescu a încântat cu cântecele sale sufletele a sute de români, generații întregi au crescut cu melodiile artistului și i-au fredonat versurile. Totuși, există câteva lucruri pe care sigur nu le știai despre debutul în lumea artistică a interpretului Mihai Constantinescu.

Înainte de a cânta pe marile scene, Mihai Constantinescu, a cântat într-un cor de copii

Nu muți știu acest lucru, dar Mihai Constantinescu, a făcut parte din corul de copii al Radiodifuziunii. Și după ce s-a lansat în lumea artistică, acesta a continuat să cânte multe melodii pentru copii care au devenit șlagăre. Cea mai cunoscută dintre ele a fost ”O lume minunată”. Artistul s-a înconjurat întotdeuna de copii și i-a iubit la nebunie, însă din păcate Mihai Constantinescu, nu a avut urmași, iar acesta a fost cel mai mare regret al artistului.

Dragostea artistului pentru copii s-a văzut și pe sticlă, atunci când acesta a acceptat să prezinte o emisiune împreună cu Anca Țurcașiu, dedicată celor mici. În anii ’90, Mihai Constanetinescu și Anca Ţurcaşiu au prezentat la TVR emisiunea concurs ”Ba da, ba nu”. Emisiunea s-a bucurat de mare notorietate în acea perioadă și a făcut furori mai ales în rândul copiilor.

Mihai Constantinescu a prezentat o emisiune dedicata copiilor impreuna cu Anca Turcasiu
Mihai Constantinescu a prezentat o emisiune dedicata copiilor impreuna cu Anca Turcasiu

De asemenea, Mihai Constantinescu a făcut parte și dintr-un trio muzical: Olimpia Panciu şi Marius Ţeicu, cel care a și lansat acest trio. Împreună au cules ropote de aplauze la sfârșitul anilor 70.

Mihai Constantinescu a terminat facultatea de sport, dar viața l-a purtat pe alte cărări

Mihai Constantinescu a terminat facultatea de sport, dar pasiunea lui cea mai mare a fost muzica
Mihai Constantinescu a terminat facultatea de sport, dar pasiunea lui cea mai mare a fost muzica

Regretatul interpret, Mihai Constantinescu, a urmat cursurile Școlii Populare de Artă cu aceeași profesoară cu care au studiat Angela Similea și Dida Drăgan. Mihai Constantinescu a studiat canto la clasa Florica Orăscu, iar Marius Țeicu era corepetitor.

Însă, înainte de a ajunge să ia lecții de canto, Mihai Constantinescu, a absolvit facultatea de sport alături de regretatul Dan Spătaru. Artistul a fost o fire sportivă încă din tinerețe și de aceea a optat Institutul de Educație Fizică și Sport din București în anul 1973, pe care l-a și absolvit. Însă, viața l-a purtat pe alte cărări și așa a ajuns solistul nostru să pătrundă în sufletele noastre prin melodiile sale.

Mulți artiști îi sunt recunoscători regretatului Mihai Constantinescu pentru debutul în lumea muzicii

Pe parcursul vieții sale, Mihai Constantinescu, a lansat foarte mulți copii și adolescenți în muzică, printre care și Adela Popescu care îi sunt recunoscători și îi plâng trecerea în neființă.

Adela Popescu se numara printre copii pe care regretatul artist i-a ajutat sa se lanseze in muzica
Adela Popescu se numara printre copii pe care regretatul artist i-a ajutat sa se lanseze in muzica

“Părinţii mei, pe care i-am cărat pe la toate festivalurile din ţară şi pe la toate emisiunile din judeţ, au fost primii care m-au ajutat. Însă persoana care mi-a arătat ce înseamnă un negativ a fost Mariana Ionescu, realizatoarea emisiunii “Lumea lui Jurubiţă” de la Vâlcea 1. Alături de ea eram într-o tabără la Năvodari, acolo unde într-o seară Mihai Constantinescu şi Anastasia Lazariuc concertau. Mihai şi-a dorit să cânte o piesă cu cineva din sală şi am avut norocul să mă aleagă pe mine. I-a plăcut foarte mult vocea mea şi s-a oferit să îmi compună mai multe melodii. Am colaborat foarte frumos şi îndelungat şi m-a sprijinit necondiţionat”, a povestit Adela Popescu.

Compozitorul și interpretul de muzică ușoară Mihai Constantinescu a murit, pe 29 octombrie, în jurul orei 19:00, la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală, după un stop cardio-respirator neresuscitabil. Artistul în vârstă de 73 de ani era în comă din luna mai a acestui an.

Urmăriți Impact.ro și pe