REACȚIE EXCLUSIVĂ

Cum arată lupta pentru primăria Sectorului 5? Fiul lui Piedone și un fost concurent la „Vara Ispitelor” și-au anunțat candidatura

Gabriela del Pupo 30.05.2022, 14:13
Cum arată lupta pentru primăria Sectorului 5? Fiul lui Piedone și un fost concurent la „Vara Ispitelor” și-au anunțat candidatura

După condamnarea lui Cristian Popescu Piedone, primăria Sectorului 5 trebuie să organizeze noi alegeri. PSD spune că în ciuda anunțurilor făcute până acum decizia va fi luată de către conducerea partidului. Totuși un nume vehiculat din PSD ar fi fostul primar la sectorului Daniel Florea. USR a anunțat astăzi candidatura lui Alexandru Dimitru, personaj controversat chiar și în momentul în care a fost propus pentru postul de Secretar de Stat la Ministerul Justiției.

Cum a decurs lupta în interiorul USR?

Alexandru Dimitriu nu a fost singurul care și-ar fi dorit postul de primar al Sectorului 5. Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii de Mediu și un cunoscut activist pentru mediu, a postat pe Facebook intenția de a candida pentru acest post. Acesta a declarat în exclusivitate pentru impact.ro că susține alegerea partidului și că anunțul candidaturii sale pe pagina de socializare a fost doar o intenție care urma să fie analizată în interiorul partidului.

„Candidatul desemnat de USR, filiala Sector 5 este domnul Dimitriu, eu am candidat doar pe pol-ul de pe Facebook, ca să atrag atenția opiniei publice că există și variante, opțiuni în afară de fiul domnului Piedone. Nu voi participa la alegeri, nici din partea USR și nici independent. Candidatura domului Dimitriu este alegerea USR, drept pentru care îl voi sprijini în alegeri pentru un scor decent.” a declarat Octavian Berceanu.

Cine este Alexandru Dimitriu, fost concurent la „Vara ispitelor”

Alexandru Dimitriu a fost în trecut membru al PLUS și fost membru al PNL timp de zece ani, a fost partener la firma „Piperea şi Asociaţii”, potrivit datelor de pe site-ul acesteia. Printre clienţii reprezentaţi de Alexandru Dimitriu se numără şi firma European Drinks a fraţilor Micula, care au câştigat un proces arbitral de peste 900 de milioane de lei împotriva statului român, potrivit publicaţiei „Newsweek”.

Nu este pentru prima dată când Alexandru Dimitriu este propus pentru a candida la Primăria Sectorului 5, însă în urma negocierilor între liberali şi partidul condus de Dacian Cioloş şi Dan Barna, candidatul susţinut de cele trei forţe politice de atunci a fost Cristian Băcanu. Alexandru Dimitriu s-a evidenţiat în trecut și prin participarea sa la show-ul „Vara ispitelor” de la PRO TV, acolo unde a mers alături de prietena sa de la acea vreme: Cosmina Păsărin. Cei doi au devenit cunoscuţi după ce Cosmina Păsărin l-a înșelat cu fotomodelul Bogdan Vlădău, în fata camerelor de filmat, conform adevărul.ro.

captura ecran ziare.com

Daniel Florea versus familia Piedone

Cel care a făcut denunțul care l-a întors de la aeroport pe Cristian Popescu Piedone este și el interesat de o candidatură la Primăria Sectorului 5. Acesta a fost audiat ca martor de către procurorii DNA în dimineața în care a fost adus pentru a fi audiat într-un nou dosar și Popescu Piedone. Daniel Florea și fiul lui Piedone și-au anunțat intenția de a candida în ședința PSD, și au cerut sprijinul partidului, au susținut surse politice pentru HotNews.ro. Gestul nu a fost apreciat de președintele partidului care le-a transmis că nu apreciază stârnirea unei competiții interne și că decizia va aparține conducerii partidului.

„Agenda partidului o face PSD, nu persoane din PSD. Vom lua o decizie în forurile de conducere când va fi cazul. Până atunci, ar trebui să ne preocupăm de guvernare. Partidul decide, nu unul sau altul”, le-ar fi spus Ciolacu celor doi parlamentari.

Daniel Florea a fost acuzat că a contractat pe vremea când a fost primar lucrări la prețuri exorbitante și de asemenea este implicat în mai multe dosare penale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...