Cum arată în interior avionul privat care i-a dus pe Klaus şi Carmen Iohannis în America. Imaginile vorbesc de la sine

Nicu Stan 21.09.2021, 08:44

Președintele Klaus Iohannis participă la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU), care va avea loc la New York, SUA, în perioada 21-23 septembrie. Cum arată la interior avionul privat cu care a zburat președintele României în America.

Președintele Klaus Iohannis a plecat în SUA cu un avion închiriat. A făcut o escală la Sibiu pentru a o lua și pe prima doamnă

Președintele Roâniei, Klaus Iohannis, și soția lui, Carmen Iohannis, au plecat la Adunarea Generală a ONU, la New York, cu un avion închiriat. Site-ul de specialitate BoardingPass a oferit detalii despre aeronava cu care a plecat în SUA președintele României.

”Președintele României a zburat duminică, 19 septembrie, din București spre New York via Sibiu cu un avion privat de tip Dassault Falcon 8X (LX-LXL) închiriat de la Global Jet.

Avionul inchiriat de Klaus Iohannis, unul de lux
Avionul inchiriat de Klaus Iohannis, unul de lux

De ce a zburat Klaus Iohannis în SUA

Președintele participă în zilele ce urmează la Adunarea Generală ONU organizată la NY și la un summit pe tema pandemiei organizat de Administrația Prezidențială a SUA”, transmite BoardingPass.

Zborul președintelui Klaus Iohannis, cu plecare de la București, a făcut o escală la Sibiu, cel mai probabil pentru a o lua și pe prima doamnă Carmen Iohannis.

Cât costă închirierea unui avion precum cel închiriat de președintele României

O aeronavă precum cea închiriată de Administrația Prezidențială costă nu mai puțin de 58 de milioane de dolari. Conform cotațiilor internaționale, închirierea unui avion Dassault Falcon 8X costă 10.700 de dolari pe oră, fiind considerat o aeronavă de lux.

Compania Global Jet Luxembourg, fostă Silver Arrows, este o companie privată aeriană din Luxemburg ce operează avioane de afaceri, potrivit ştiripesurse.

Klaus Iohannis, întrevedere cu Joe Biden

Pe de altă parte, Klaus Iohannis va fi și invitatul președintelui american Joe Biden la Summitul Global pe tema coordonării răspunsului internațional în contextul virusului ucigaș.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis va transmite în SUA un mesaj prin care va sublinia eforturile României în combaterea pandemiei de coronavirus, precum și susținerea pentru construirea unei arhitecturi globale durabile de securitate a sănătății, care să permită administrarea potrivită a crizelor neprevăzute, se arată în comunicatul președenției.

Ce înseamnă vizita președintelui în SUA

Participarea Președintelui României la această sesiune va constitui o oportunitate de evidențiere a poziției țării noastre cu privire la actualele provocări globale, care necesită soluții comune, solidaritate și cooperare, bazate pe principii democratice solide și respectarea dreptului internațional.

Președintele Klaus Iohannis va sublinia importanța ordinii internaționale bazate pe reguli, precum și a unui multilateralism eficient și echitabil, în beneficiul tuturor cetățenilor statelor membre ONU”, mai transmite Administrația Prezidențială.