Cum arată cele mai ciudate mâncăruri din lume. În Indonezia se servește un animal cu tot cu dinți

Ana Anitoiu 14.02.2023, 13:57

Printre cele mai ciudate mâncăruri din lume se numără un animal ce se servește cu tot cu dinți, în Indonezia, dar și numeroase alimente de care cei mai mulți dintre români nu s-ar apropia niciodată.

Cele mai ciudate mâncăruri din lume. Animal cu tot cu dinți, în farfurie

Una dintre cele mai ciudate mâncăruri din lume este supa de liliac. Spre deosebire de alte rețete, în cea tipică din Palau, Indonezia, liliacul este gătit întreg, cu dinți, aripi, păr și gheare.

Un alt fel de mâncare ce se află pe lista celor mai ciudate mâncăruri din lume este balutul. Servit mai ales în Asia de Sud-Est, acesta este un ou de rață fiert în coajă chiar înainte de eclozare. Acesta este considerat un aliment afrodiziac.

Pe lista celor mai ciudate mâncăruri din lume se află și Casu marzu. Aceasta este brânză sărată  pecorino servită cu pâine, după ce larvele muștelor care își depun ouăle în crăpăturile ei încep să eclozeze. Preparatul este popular în regiunea Sardinia, deși nu a fost aprobat de Uniunea Europeană, pentru că nu îndeplinește standardele sanitare.

Peștele-balon se află și el pe listă. Acesta este mai periculos mort decât viu, iar manipularea lui necesită cuțite speciale, precum și o licență specială. Dacă părțile otrăvitoare nu sunt îndepărtate corespunzător, acestea pot provoca decesul celor care îl mănâncă.

Cum arată cele mai ciudate mâncăruri din lume. În Indonezia se servește un animal cu tot cu dinți
Supă de liliac

Alte mâncăruri ciudate din lume

În topul celor mai ciudate mâncăruri din lume se află și Shiokara, popular în Japonia. Acesta este un preparat făcut din calamari fermentați cu propriile măruntaie. Cu un miros foarte puternic, acesta se înghite la fel ca un shot, împreună cu unul de whisky.

O altă delicatesă stranie este reprezentată de păianjenii prăjiți. Aceștia se servesc pe țepușe ca cele de frigărui, condimentați cu piper și suc de lămâie. Un restaurant popular din Cambodgia servește peste 200 de porții zilnic.

Lăcustele se numără printre alimentele de bază ale multor popoare și au ajuns să fie incluse și în meniul unui restaurant din Londra. Acestea ar avea un gust asemănător cu cel al roșiilor uscate la soare sau al floricelelor de porumb.

Aborigenii australieni obișnuiesc să mănânce „larve vrăjitoare”. Adică larvele mari, albe și pufoase ale mai multor molii. Acestea se hrănesc cu lemn, iar oamenii le consumate vii, considerându-le o sursă bună de proteine.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...