Cum arată casa în care locuiește Elon Musk. Costă mai puțin decât o garsonieră în cartierul Militari

Ana Anitoiu, Anca Lupescu 25.06.2021, 16:30

Elon Musk a renunțat la aproape toate proprietățile sale imobiliare în valoare de 114 milioane de dolari. Pe unele le-a vândut, iar pe altele le-a scos la vânzare. CEO-ul Tesla și SpaceX s-a mutat într-o casă ce costă mai puțin decât o garsonieră în cartierul Militari din București și nici măcar n-a cumpărat-o, ci a închiriat-o.

Cât costă casa în care s-a mutat Elon Musk

Mai exact, Elon Musk a declarat că domiciliul lui stabil este într-o casă mică în valoare de 50.000 de dolari. Adică peste 41.000 de euro. Cele mai multe dintre garsonierele aflate la vânzare în cartierul Militari din București costă mai mult de atât, putând sări și peste pragul de 96.000 de euro, după cum se poate vedea în imaginea de mai jos.

Locuința lui Elon Musk a fost transportată cu un camion în incinta companiei sale de explorare spațială SpaceX. ”Casa mea principală este una de aproximativ 50.000 de dolari, în Boca Chica/ Starbase, pe care am închiriat-o. Dar este minunată”, i-a răspuns CEO-ul Tesla și SpaceX unui internaut care l-a lăudat pentru stilul său de viață modest.

Cum arata casa in care locuieste Elon Musk. Costa mai putin decat o garsoniera in cartierul Militari
Preturi ale unor garsoniere puse la vanzare in cartierul Militari din Bucuresti

Cum arată casa în care locuiește Elon Musk, mai ieftină decât o garsonieră în Militari

Este vorba despre o locuință modulară cu o suprafață ce de abia depășește 100 de metri pătrați. Acest tip de casă este produs de o companie numită Boxabl. Elon Musk a ales modelul mini, numit și ”Casita”, ce se vinde la 49.500 de dolari sau se închiriază la 250 de dolari pe lună.

Compania Boxabl a prezentat mai multe imagini cu acest tip de locuințe. Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea cum arată casa în care s-a mutat Elon Musk! CEO-ul Tesla și SpaceX mai are o singură proprietate în zona Bay Area, pe care o folosește pentru evenimente, dar pe care ar fi dispus să o vândă unei familii mari.

Ce crede Elon Musk despre casa în care s-a mutat

Elon Musk este încântat de situația sa locativă și este de părere că aceste locuințe au potențial pentru a rezolva criza imobiliară, mai ales că lucrările de construcție pot fi încheiate extrem de repede, în mai puțin de o zi.

”Misiunea principală a Boxabl este rezolvarea crizei locuințelor la prețuri accesibile. Locuințele accesibile nu mai există… oamenii își cheltuiesc 50% sau mai mult din venitul lor lunar pe chirie”, a spus recent fondatorul companiei, Galiano Tirmani.

Urmăriți Impact.ro și pe