Cum arată arma creată de Rusia să atace România. Putin se laudă că e invincibilă

Corina Oprea 08.05.2023, 12:00
Cum arată arma creată de Rusia să atace România. Putin se laudă că e invincibilă

Rusia amenință tot mai mult cu atacuri în mai multe state și se pare că și România este vizată. A pregătit chiar și arme în acest sens și promite că una este extrem de puternică și ar putea distruge orice țintă. Cu toate acestea, a fost anihilată și nu a trecut testul la care spera Moscova că va obține rezultate optime.

Rusia a conceput o armă cu care să atace NATO, inclusiv România

Racheta hipersonică rusă Kinjal (Pumnalul) a fost anihilatâ cu ajutorul sistemului PATRIOT PAC 3 primit de Ucraina din partea partenerilor occidentali. Moscova susținea că este invincibilă și nu poate fi învinsă de nimeni, dar se pare că și-a găsit un inamic ce a pus punct puterii sale.

Analistul militar Radu Tudor spune că știrea a fost, într-un final, confirmată de cei de la Kiev. La început, Occidentul nu putea descoperi capacitățile acestei rachete, dar faptul că Rusia a riscat să o testeze a fost un avantaj.

Aliatii NATO au ajuns la concluzia că sistemul PATRIOT este eficient și poate învinge rachete foarte puternice. Specialistul militar rus Pavel Felgenhauer a explicat că toate rachetele Kinjal au fost create de Rusia pentru a ataca România, având în vedere că deține sistemul defensiv anti-racheta de la Deveselu, care este direct vizat.

România este azi singurul stat de pe Flancul Estic al NATO ce detine în acest moment două sisteme de rachete extrem de prețioase, testate în luptă, despre care suntem siguri că dau rezultate: sistemele PATRIOT și HIMARS.

Ce strategie are Putin

Radu Tudor spune că toate statele NATO ar trebui să își ia măsuri preventive și să aibă pe teritoriul lor un sistem de apărare complet, echipat adecvat, care să aibă atât rachete SHORAD/V-SHORAD, cât și sisteme HIMARS și PATRIOT.

Totuși, echiparea ar fi imposibila în următoarea perioadă, pentru că cererea este mult prea mare și producția poate dura între 3 și 5 ani. Astfel, un asemenea timp de așteptare nu ar fi deloc rentabil, în cazul în care Rusia ar lovi pe neașteptate.

“Site-ul BMD de la Deveselu, împreună cu celelalte componente din alte state NATO, acoperă toate cele 31 de state membre NATO și peste 1 miliard de oameni”, arată, pe blogul său, analistul militar Radu Tudor.

Urmăriți Impact.ro și pe