Cum ar putea fi eliminați polițiștii de la examenul pentru obținerea permisului de conducere. Care va fi procesul de examinare

Procesul de examinare pentru obtinerea permisului de conducere s-ar putea schimba

Procesul de examinare pentru obținerea permisului auto s-ar putea modifica. Microsoft a creat o aplicație numită HAMS care ar putea înlocui polițiștii care sunt un factor de stres pentru cei care susțin examenul auto. În plus, pe lângă acest mare beneficiu, aplicația mai promite și altele.

Polițiștii ar putea fi înlocuiți la examenul pentru opținerea permisului de conducere de o aplicație creată de Microsoft. Cum funcționează aplicația?

Examenul auto s-ar putea fara politisti

Examenul auto s-ar putea fara politisti

Producătorul de software, Microsoft lucrează la o aplicație intitulată HAMS (Harnessing AutoMobiles for Safety), care poate face exact ceea ce face și polițistul în timpului examenului, adică să constate dacă cursantul este pregătit sau nu pentru a deveni șofer. Aplicația va putea face acest lucru analizând comportamentul conducătorului auto. Iar pentru ca aplicația să își poată face treaba e nevoie doar de un smartphone montat pe parbriz, dotat cu camere și localizat prin GPS și un giroscop.

„Folosim dispozitive cu senzori pentru a construi un mediu virtual pentru mașini. Obiectivul este cel de monitorizare a stării șoferului, dar și modul în care este condusă mașina în condițiile de drum în care se află”, explică reprezentanții Microsoft. Aplicația a fost dezvoltată de departamentul Microsoft Research din India, una dintre țările cu trafic auto foarte solicitant.

”HAMS se folosește de ambele camere ale dispozitivului. Una dintre ele înregistrează și analizează traseul parcurs, iar cea frontală urmărește mișcările cursantului. Apoi, cu ajutorul giroscopului și a accelerometrului, software-ul poate citi datele telemetrice și poate astfel analiza reacțiile celui din spatele volanului”, au mai explicat reprezentanții Microsoft

Cel mai mare avantaj al acestei aplicații este faptul că polițistul care stă de regulă pe scaunul pasagerului în timpul desfășurării probei, ar putea dispărea. Astfel, cursanții ar putea fi mult mai relaxați în timpul examenului. În plus, software-ul dezoltat de Microsoft ar putea fi folosit de mai multe companii, de exemplu, de cele care operează flote.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI