Bilanțul Poliției după Neversea: au curs amenzile pentru scandaluri și consum de alcool și droguri

Festivalul Neversea, cel mai cunoscut festival de la malul mării, s-a încheiat duminică, 7 iulie. Au fost patru zile de distracție continuă, dar polițiștii au fost la datorie. Și au avut ceva de muncit, în condițiile în care zeci de mii de oameni au luat cu asalt plaja din Constanța. Și nu toată lumea a respectat legea

Festivalul Neversea e cel mai cunoscut și cel mai mare eveniment de acest fel de pe litoralul românesc. Zeci de mii de participanți s-au adunat la malul mării și anul acesta pentru a-și vedea artiștii preferați și pentru a se distra până la orele dimineații.

După câteva ore de somn, au luat-o de la capăt. Evenimentul e cunoscut, însă, și pentru activitățile mai puțin ilegale. Din cauza consumului de alcool și de droguri, lucrurile au degenerat pe ici pe colo.

Polițiștii au fost la datorie și au venit cu un bilanț după patru zile de Neversea.

Ce au descoperit polițiștii pe litoral în timpul festivalului Neversea

Poliția Română a venit cu un bilanț după cele patru zile de Neversea. Oamenii legii susțin că au depistat nu mai puțin de 40 de fapte de trafic și consum de droguri.

De asemenea, mulți șoferi au fost prinși băuți la volan sau au condus după ce consumaseră droguri. Jandarmii şi poliţiştii au au dat 12 amenzi în valoare totală de 1.300 de lei pentru consum de alcool, provocare şi participare la scandal.

Au fost incidente și pe mare:  Garda de Coastă a avut nouă intervenţii pe mare în perioada festivalului pentru îndepărtarea unor ambarcaţiuni din zona de restricţie. Cel mai mult au avut, însă, de muncit medicii. ISU Constanța a intervenit în peste 1.500 de cazuri.

28 de persoane au fost transportate la spital, iar altora li s-a acordat ajutor medical direct pe plajă. Cel mai grav incident a avut loc chiar duminică, în ultima zi de festival.

Un bărbat a fost găsit mort lângă o scenă a festivalului Neversea, de către un voluntar SMURD. Victima avea 34 de ani și era din București. El se afla pe litoral cu soția sa și ar fi acuzat dureri în piept în ultimele zile.

 „Un voluntar SMURD a descoperit, în perimetrul festivalului, o persoană inconştientă. La faţa locului a sosit imediat echipajul de prim-ajutor, care a început protocolul de resuscitare. Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul”, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea.