Cine este șeful Google România? De la făcut cafele, la poziția de top: „Am început să lucrez la 18 ani!”

Redacția IMPACT / 15.05.2019, 17:35
Cine este șeful Google România? De la făcut cafele, la poziția de top: „Am început să lucrez la 18 ani!”

Visa să fie jurnalist, dar parcursul profesional a adus-o la vârful Google România. Primul job l-a avut la vârsta de 18 ani, când era nevoită să prepare cafele pentru alții. Un loc de muncă oarecare, cum au toți tinerii la început de drum. Cam așa începe povestea Elei Moraru, prima femeie Director Executiv a Google România. Abia după 9 interviuri a reuşit să convingă gigantul american că are calitățile unui lider. Iar faptul că nu a cedat și a fost determinată, a dat rezultate.

Șefa Google România: „Nu cunoștințele sunt cele mai importante”

Nu-i place să se întrebe unde o să fie peste 5 ani şi profită de fiecare etapă pentru a învăţa cât mai mult, spune Ela Moraru într-un interviu acordat cotidianului Adevărul. În vârstă de 37 de ani, Directorul Executiv Google România apreciază că nu cunoştinţele sunt cea mai importantă calitate a unui profesionist. În opinia sa, trebuie pus în valoare potenţialul, determinarea şi deschiderea spre învăţare. Să vrei să înveți, să știi să iei decizii în momente cheie, e primordial în opinia sa.

Șefă în lumea bărbaților: De la cafele, la poziția de top râvnită de mulți

Prezența Elei Moraru la vârful Google România poate fi considerată una „exotică“ într-o lume dominată de bărbaţi. Ca în cazul multor tineri, începutul nu a fost deloc uşor. Și-a făcut studiile în țara noastră dar și în  Spania, Scoţia şi Polonia. Dacă la vârsta de 18 ani făcea cafea şi copii xerox, după câțiva ani a ajuns să lucreze Microsoft şi Xerox. La capătul unui șir de nouă interviuri, în aprilie 2012 Ele Moraru reușea să obțină funcția de CEO Google România.

Interviul integral acordat cotidianului Adevărul îl puteți urmări AICI.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI