Cadoul pe care i l-a făcut Joe Biden lui Vladimir Putin. Președintele rus nu a plecat cu mâna goală de la summit

Nicu Stan 17.06.2021, 12:24
Cadoul pe care i l-a făcut Joe Biden lui Vladimir Putin. Președintele rus nu a plecat cu mâna goală de la summit

Cadoul pe care i l-a făcut Joe Biden lui Vladimir Putin. Președintele rus nu a plecat cu mâna goală de la summit. Ce a primit șeful Kremlinului de la șeful Casei Albe, vedeți în articolul de mai jos.

Joe Biden i-a făcut două cadouri lui Vladimir Putin. Cu ce a plecat liderul de la Kremlin în Rusia

Cadoul pe care i l-a făcut Joe Biden lui Vladimir Putin ăn timpul întâlnirii de la Geneva. Președintele rus nu a plecat cu mâna goală de la summit. Vladimir Putin a plecat de la summit-ul de miercuri cu un cadou de la președintele Joe Biden, după întâlnirea de aproximativ patru ore, cu tot cu pauze.

Joe Biden a susținut în conferința de presă de după întâlnirea cu Vladimir Putin că nu consideră că relația sa cu liderul rus este una de prietenie, ci mai degrabă una de afaceri.

Vladimir Putin a primi o pereche de ochelari de soare de la Joe Biden
Vladimir Putin a primi o pereche de ochelari de soare de la Joe Biden

Joe Biden nu a vrut să fie asemănat cu Donald Trump

Joe Biden a ținut să se depărteze de atitudinea predecesorului său, Donald Trump, care, potrivit unor guri, s-ar fi împrietenit prea tare cu liderul de la Kremlin.

Astfel, Joe Biden i-a făcut cadou lui Vladimir Putin o pereche de ochelari tip aviator. Perechea de ochelari dăruită de Joe Biden lui Vladimir Putin a fost fabricată de Randolph, care are sediul în orașul Massachusetts, SUA.

Același tip de ochelari poartă și Joe Biden

De la colaborarea cu armata SUA în 1978, compania Randolph a continuat să ofere forțelor SUA, împreună cu aliații NATO, acest tip de ochelari de aviator.

Ochelari sunt, de asemenea, un fel de marcă personală pentru Joe Biden, care este adesea văzut purtând propria pereche. I-a purtat chiar și în ziua întânirii, în drum spre conferința de presă, unde s-a găsit cu Vladimir Putin.

Ce a mai primit Vladimir Putin de la Joe Biden

În afară de ochelarii de soare, Joe Biden i-a mai făcut cadou lui Vladimir Putin o sculptură de cristal a unui bizon american făcută de producătorul din New York Steuben Glass, o ”interpretare impunătoare a unuia dintre cele mai maiestuoase mamifere din țara noastră și reprezentant al forței, unității, rezistenței”, conform Casei Albe.

”Știu că politica externă este această mare, mare abilitate, care într-un fel este un fel de cod secret”, a spus Joe Biden la conferința de presă finală.

Vladimir Putin, mulțumit de Joe Biden

”Toată politica externă este o extensie logică a relațiilor personale. Este modul în care funcționează natura umană. Tonul întregii întâlniri a fost bun, pozitiv”, a spus Joe Biden, adăugând: ”Concluzia este că i-am spus președintelui Putin că trebuie să avem câteva reguli de bază pe care să le putem respecta cu toții”.

De asemenea, Vladimir Putin a spus despre Joe Biden că: ”Este un om echilibrat și profesionist și este clar că are foarte multă experiență”.

Mi se pare că am vorbit în aceeași limbă”, a spus Vladimir Putin.

Urmăriți Impact.ro și pe