Joe Biden, insultă gravă la adresa Reginei Elisabeta a II-a. Ce a făcut preşedintele SUA la Summitul G7

Cristian Cojocaru 12.06.2021, 15:38
Joe Biden, insultă gravă la adresa Reginei Elisabeta a II-a. Ce a făcut preşedintele SUA la Summitul G7

Președintele SUA, Joe Biden, şi soţia sa, prima doamnă, s-au întâlnit vineri cu regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a, și cu alți membri ai casei regale, la o recepție pentru Grupul celor Șapte. Joe Biden însă a adus o insultă gravă la adresa reginei.

Insulta adusă de Joe Biden Reginei Marii Britanii

Joe Biden în vârstă de 78 de ani și soția sa Jill, în vârstă de 70 de ani, au sosit ținându-se de mână la evenimentul din grădina botanică Eden Project din Cornwall, cu prima doamnă purtând un trench peste o rochie închisă la culoare. Joe Biden a întâlnit-o pe regină pentru prima dată în cadrul recepției la care au participat liderii G7.

Președintele SUA a făcut însă o gafă, încălcând protocolul regal. Convoiul de 18 mașini al președintelui Biden a intrat în locul din Cornwall la cinci minute după ce regina a ajuns acolo, cu ducele și ducesa de Cambridge și prințul Charles și Camilla. Este obișnuit ca toți oaspeții să fie la locul lor înainte ca regina să sosească pentru orice eveniment oficial.

Totuși, acest lucru nu a dăunat foarte mult pentru că, la scurt timp, președintele a fost văzut în timp ce purta o conversație cu suverana în vârstă de 95 de ani, la prima ei întâlnire oficială cu liderii mondiali, de la pandemia de coronavirus încoace, precum și de la moartea soțului ei, prințul Philip, care a decedat în luna aprilie a acestui an.

biden insultă reginei
Regina Angliei s-a intalnit impreuna cu Joe Biden si ceilalti lideri mondiali

Prima lor întâlnire a avut loc în urmă cu aproape 40 de ani

Monarhul Marii Britanii a purtat o rochie de culoare crem, cu model floral și a fost văzută zâmbind și împărtășind glume, în timp ce purta o conversație cu Joe Biden și cu mai mulți lideri mondiali, în afara recepției. Deși a fost prima dată când a întâlnit-o pe Biden în funcția de președinte, ei s-au întâlnit pentru prima oară în urmă cu aproape 40 de ani, în 1982, când era încă senator, a dezvăluit anterior Casa Albă.

Membrii familiei regale și liderii mondiali au luat masa, fiind serviți cu calcan prăjit, cartofi noi din Cornish și verdeață cu pesto de usturoi sălbatic gătit de un bucătar local.

Soții Biden au fost întâmpinați pentru prima dată de către prim-ministrul britanic, Boris Johnson, și de soţia sa, Carrie.

Urmăriți Impact.ro și pe