Cum ar putea arăta Crăciunul românilor. ”Atunci vom trece peste părerea experților”

Rădulescu Valentin 24.08.2020, 09:15
Cum ar putea arăta Crăciunul românilor. ”Atunci vom trece peste părerea experților”

Deoarece ne aflăm într-o situație delicată din cauza pandemiei, Crăciunul românilor ar putea arăta și el diferit în acest an. Pe lângă că românii vor fi nevoiți să respecte în continuare anumite măsuri de prevenire a noului tip de infecție, trebuie să se și vaccineze.

Cum este posibil să arate Crăciunul din acest an?

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a vorbit de curând despre cum va arăta Crăciunul din acest an pentru România. Profesorul susține că situația este complicată, iar astfel românii vor fi nevoiți să respecte în continuare anumite măsuri care să împiedice răspândirea cu noul tip de virus, mai ales că în această perioadă se organizau multe târguri și evenimente. Totodată, nu se știe dacă vor rămâne în continuare aceste restricții sau se vor adăuga și altele, așa cum a fost și de Paște.

„Sper, ca de Crăciun să nu avem o situaţie foarte, foarte complicată. Cu siguranţă recomandările se vor menţine. Dacă nivelul de îmbolnăvire va fi asemănător cu cel din această perioadă, atunci ne vom putea desfăşura activitatea în parametrii în care o desfăşurăm şi acum, dacă lucrurile se vor înrăutăţi sigur că atunci trecem peste aşa-zisele opinii ale experţilor şi vor trebui luate probabil măsuri administrative care trebuie asumate în acel moment. Nu ştiu vă să spun ce ar însemna asta”, a spus Alexandru Rafila, potrivit digi24.ro.

Cum ar putea arăta Crăciunul românilor. ”Atunci vom trece peste părerea experților”
Sursă Foto: Agerpres

Vaccinarea este necesară

Profesorul Rafila a ținut să precizeze că vaccinarea antigripală este un lucru foarte important pentru sezonul rece. Pe lângă infecția cu noul tip de virus, trebuie să avem grijă și la gripă, deoarece acestea se pot suprapune cu infecția de Covid-19, iar sistemul de sănătate va fi mult mai agravat. Așadar, profesorul Rafila a îndemnat românii să facă pregătiri din timp și să se vaccineze antigripal.

„Eu nu vreau să pun problema că lucrurile vor evolua într-un mod aşa dramatic, dacă ne pregătim din timp, dacă ne vaccinăm antigripal, pentru că şi asta va condiţiona sezonul rece. Evident că infecţia gripală care se suprapune cu infecţia cu noul coronavirus agravează lucrurile, nu numai la nivel individual, ci şi la nivelul sistemului de sănătate care odată este suprasolicitat de coronavirus şi o suprasolicitare dublată de infecţia virală poate să îl pună în mare pericol”, a mai adăugat Alexandru Rafila.

Urmăriți Impact.ro și pe