Reacția neașteptată a lui Nelu Tătaru, după ce medicul Alexandru Rafila a izbucnit în râs când i-a auzit declarațiile. Cum se scuză ministrul Sănătății

Iancu Andreea 06.08.2020, 13:35
Reacția neașteptată a lui Nelu Tătaru, după ce medicul Alexandru Rafila a izbucnit în râs când i-a auzit declarațiile. Cum se scuză ministrul Sănătății

Nelu Tătaru reacționează la numai o zi de la videoclipul viral cu medicul Alexandru Rafila comentând declarațiile sale. Reprezentatul OMS a izbucnit în râs în cadrul emisiunii lui Marius Tucă, în timp ce lectura câteva dintre afirmațiile lui Nelu Tătaru privind pandemia. Astfel, ministrul Sănătății a decis să răspundă la reacția lui Rafila, scuzându-și intervenția.

Ce spune Nelu Tătaru despre hohotele de râs ale medicului Alexandru Rafila

Nelu Tătaru s-a arătat ușor deranjat de reacția reprezentatului OMS. Acesta consideră că Rafila ar fi putut aborda altfel aceste declarații.

„Am pretenția de la cei care înțeleg mesajul meu să-l poată transpune pe înțelesul tuturor, dacă eu nu am reușit”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății nu a ținut legătura cu medicul Alexandru Rafila, însă este de părere că acesta din urmă poate explica pe înțelesul publicului la ce s-a referit, de fapt, Nelu Tătaru.

„Nu am discutat cu profesorul Rafila în ultimele zile. Noi avem un Comitet științific care ne prezintă zilnic evaluările pe care le raportează și Comitetul pentru Comunicare Strategică. Cred că dumnealui și-a dat seama, poate după emisiune, și va încerca să explice tocmai explicațiile pe care eu le-am dat privind evoluția pe trendul ascendent, dar ascendentul manifestându-se de la o zi la alta cu un număr mai mic de cazuri, chiar dacă este în creștere progresivă. Mă repet, am pretenția de la cei care înțeleg mesajul să-l poată transpune pe înțelesul tuturor dacă eu nu am reușit”, a declarat ministrul Tătaru.

Reacția medicului Rafila
Reacția medicului Rafila

Alexandru Rafila, în hohote de râs la adresa ministrului Sănătății

Invitat marți în emisiunea lui Marius Tucă, medicul Rafila a fost rugat să comenteze afirmațiile lui Nelu Tătaru privind pandemia de coronavirus. Reprezentatul României la Organizația Mondială a Sănătății nu s-a putut abține să nu râdă la auzul afirmațiilor colegului de breaslă.

„Suntem pe acel trend crescător, dar scăzând ca și intensitate a creșterii numărului de cazuri de la o zi la alta – nu suntem în scădere – suntem în momentul în care, dacă respectăm în următoarele săptămâni niște lucruri, ar trebui să ajungem la un platou. (…)”, a fost una dintre declarațiile la care Alexandru Rafila a izbucnit în hohote de râs.

„Încă este primul val, dar noi putem transforma acest prim val într-un val cu două cocoașe. Putem face o a doua cocoașă care poate fi mai violentă decât prima, în condițiile în care dacă atunci acționa un instinct de conservare, acum parcă acest instinct de conservare este dat la o parte de concetățenii noștri”, a fost cea de-a doua declarație a lui Nelu Tătaru, la care reprezentatul OMS a reacționat râzând.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...