Cum ar fi ajuns, de fapt, fiica lui Victor Pițurcă în dosarul Extensiv. „Soțul ei face totul”

Anca Manolica, Andrei Dumitrescu 27.02.2023, 23:22
Cum ar fi ajuns, de fapt, fiica lui Victor Pițurcă în dosarul Extensiv. „Soțul ei face totul”

Procurorii DIICOT au pornit o anchetă care vizează vânzarea stadionului Extensiv din Craiova. Aceștia suspectează că obiectivul a fost vândut la un preţ cu mult mai mic faţă de evaluarea făcută iniţial pentru licitaţie. În cursul zilei de luni, 27 februarie, fostul selecţioner al echipei naționale, Victor Piţurcă, a fost chemat la audieri în acest dosar, același lucru fiind valabil și în cazul fiicei sale, Claudia. Ce implicații are aceasta.

Victor Piţurcă, audiat la DIICOT Craiova

Fostul antrenor al echipei naționale a României, cât și fiica lui, Claudia, au fost chemați luni, 27 februarie, pentru a fi audiați la DIICOT Craiova, într-un dosar care are ca obiect cumpărarea stadionului Extensiv. Victor Pițurcă a fost chestionat în calitate de martor în dosarul cu un prejudiciu estimat la 6.500.000 de lei.

La ieşirea de la audieri, acesta a spus, răspunzând la întrebărilor jurnaliştilor, că nu îi cunoaște pe cei care au licitat pentru cumpărarea stadionului Extensiv şi nici nu are date despre tranzacţie.

„Despre licitaţia care a avut loc acum un an jumate, doi ani de zile am fost audiat ca martor, mi-am spus punctul de vedere, fiindcă nu am nimic în comun cu această licitaţie. Implicaţia a fost, la fel cum s-a întâmplat şi la Bucureşti, că din banii mei a venit aici pentru caietul de sarcini şi asta a fost implicarea”, a declarat fostul selecționer.

Copiii lui Victor Pițurcă, alături de soția lui
Copiii lui Victor Pițurcă, alături de soția lui

Ce implicații are fiica sa

Întrebat dacă fiica lui, Claudia, are vreo implicare în acest dosar, Victor Piţurcă a răspuns că nu are. „Într-adevăr, ea e pe firmă şi administrator, dar totul face soţul ei”, a adăugat acesta, subliniind apoi că ginerele său nu a luat parte la licitaţie, alegând să se retragă după ce a văzut că sunt mulţi ofertanţi.

În continuare, fostul antrenor a fost chestionat cu privire la fapta penală pe care au invocat-o procurorii, acesta spunând că nu a existat niciuna, ci el doar a fost chestionat cu privire la cei care au licitat și prețul licitației. Piţurcă a spus că nu cunoaşte date despre aspectele financiare are vânzării stadionului din Bănie.

Stadionul Extensiv a fost scos la licitaţie, fiind cumpărat în noiembrie 2021 de către firma S.C. AGROFERT LAND INVEST SRL, cu numai 60 de euro/mp. Compania Extensiv SRL, aflată în procedură de faliment, s-a considerat păcălită, ţinând cont că evaluarea făcută în 2017 arăta un preţ de aproape 140 de euro/mp.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...