Cum ajungi cu trenul în Grecia și Turcia: anunțul făcut de CFR

Alexandru Ioanid 04.06.2019, 12:50
Cum ajungi cu trenul în Grecia și Turcia: anunțul făcut de CFR

Se apropie vacanța de vară și mulți români se gândesc deja să-și petreacă zilele de concediu pe plajele din afara țării. Turcia și Grecia sunt două destinații preferate, în fiecare an, de mii de români. Dar nu toți își permit biletele de avion.

Cele mai apropiate destinații de vacanță pentru românii care nu vor, totuși, să-și petreacă zilele de concediu pe litoralul românesc sunt Bulgaria, Turcia și Grecia. Sunt destinații care au crescut economic și datorită turismului, iar acest lucru se datorează inclusiv românilor.

Sunt țări în care se poate ajunge, cel mai repede, cu avionul. Dar cine nu prinde o promoție sau o super-ofertă poate considera biletul de avion prea scump.

O altă variantă este deplasarea cu mașina, dar călătoria durează foarte mult. CFR Călători anunță, însă, că pune la dispoziție și trenuri pentru destinații precum Grecia și Turcia.

Cât durează o călătorie? CFR a oferit și detalii.

Cum ajungi cu trenul în Turcia și Grecia, cât faci pe drum și cât costă biletul

Potrivit CFR Călători, în perioada 7 iunie – 7 octombrie 2019, românii care vor să ajungă în Turcia și Grecia au legături directe cu trenul. Vor fi introduse garnituri pe ruta București-Salonic și Halkali/Istanbul.

De asemenea, sunt disponibile și călătorii retur. Românii care vor să-și petreacă vacanța în aceste țări și vor să călătorească cu trenul pot face deja rezervări, anunță CFR.

O călătorie dus spre Salonic costă 44 de euro, iar spre Istanbul 53 de euro, informează compania feroviară de stat.

Când sunt programate cursele spre Grecia și Turcia

Trenurile circulă o singură dată pe săptămână. Spre exemplu, trenul spre Grecia va pleca din București vinerea, la ora 12:40, și va ajunge la Salonic în ziua următoare, la ora 6:59.

Întoarcerea se face duminica cu plecare din staţia Salonic la ora 23:19 și sosire în staţia Bucureşti Nord luni, la ora 18:55.

Trenul care circulă către Grecia va avea în compunere un vagon clasa a 2-a, un vagon cuşetă cu 6 locuri, respectiv 4 locuri în cabină.

Trenul către Turcia va circula zilnic între 9 iunie – 7 octombrie 2019 şi va avea în compunere un vagon cuşetă cu 4 locuri în cabină. Acesta va pleca din stația Bucureşti Nord la ora 12:40 şi va sosi în stația Halkali dimineaţa, la ora 7:40. Din staţia Halkali trenul pleacă la ora 21.40 şi ajunge în staţia Bucureşti Nord la ora 18.55, a doua zi.

Între Halkali şi gara Sirkeci, din centrul oraşului Istanbul, compania feroviară turcă asigură transport auto, precizează CFR.

De asemenea, românii care doresc să efectueze călătorii nelimitate cu trenul spre Grecia şi Turcia, într-o anumită perioadă, pot apela la oferta tarifară internaţională InterRail.

Biletele de călătorie pot fi achiziţionate din staţiile şi agenţiile CFR Călători deschise traficului internaţional.

Urmăriți Impact.ro și pe