Tren sărit de pe șine. Pasagerii așteaptă intervenția echipelor CFR

Alexandru Ioanid 14.03.2019, 09:48
Tren sărit de pe șine. Pasagerii așteaptă intervenția echipelor CFR

Sunt probleme pe o linie de cale ferată din apropiere de Deva, după ce un tren de marfă a deraiat. Sunt afectați și pasagerii altor două garnituri care nu pot înainta.

CFR a anunțat joi dimineață că traficul feroviar e dat peste cap între staţiile Zam – Câmpuri Surduc, iar circulația se desfăşoară doar pe firul I.

Un tren de marfă cu 5 vagoane a deraiat la ieşire din staţia Zam, pe firul II. Garnitura a sărit de pe șine la câțiva zeci de km de Deva, pe M200 unde sunt șantiere pentru reabilitatea Coridorului IV.

Trenul de marfă care a deraiat aparţine operatorului privat DB Cargo Rail România, are în compunere 20 de vagoane şi circula în tranzit pe relaţia Curtici – Giurgiu Nord. Trenul transporta role de hârtie.

Trenuri de pasageri, ținute pe loc

Până când garnitura care a deraiat va fi repusă pe șine, au de suferit și pasagerii unor trenuri care trec prin zona respectivă. Două trenuri de călători au staționat în zonă, din cauza incidentului.

Infrastructura feroviară din România, la pământ

Trenul deraiat în apropiere de Deva nu e primul incident de acest fel din ultima vreme. Din cauza liniilor vechi și a faptului că nu s-a mai investit de mult timp în infrastructura feroviară, călătoria cu trenul se poate transforma oricând într-o tragedie.

Din partea autorităților există doar promisiuni, iar capetele cad doar atunci când e nevoie de o rotire a cadrelor.

Ministrul Transporturilor a cerut ca directorul CFR, Leon Bărbulescu, să fie demis după ce acesta a avut o declarație uimitoare atunci când a fost întrebat despre un incident feroviar și singura explicație a fost că…a fost trezit din somn.

Explicația dată jurnaliștilor Observator:

„Eu vă pot spune că nu au fost evenimente deosebite, na. Călătorii au fost în regulă, deci nu s-a întâmplat nimic deosebit. Noi ne facem treaba aşa cum trebuie şi să fie bine… Da, să nu fie rău. Iertaţi-mă, chiar dormeam şi m-aţi trezit efectiv din somn.

Leon Bărbulescu, fost director CFR
Urmăriți Impact.ro și pe