Faleza dintre Mangalia și Saturn se transformă. Cum se vor moderniza stațiunile Neptun și Olimp

Iorgu Ianusi 07.03.2019, 14:10
Faleza dintre Mangalia și Saturn se transformă. Cum se vor moderniza stațiunile Neptun și Olimp

Spațiu verde, zona de belvedere și alei – toate acestea vor compune faleza dintre Mangalia și stațiunea Saturn, odată ce va fi modernizată cu fonduri europene.

Proiectul va avea o valoare de aproximativ 23 milioane de lei și vizează refacerea a doi kilometri din faleză. Ar urma să fie reconstruite toate zonele pietonale dar și sistemul de iluminat public.

Planul autorităților prevede că va fi realizat un punct de belvedere, va fi creat un spațiu verde și vor fi deschise noi alei de acces.

De-a lungul transonului de doi kilometri se vor face lucrări cu diferențe de nivel, așa că vor fi realizate scări de acces și rampe pentru persoane cu dizabilități.

Zonele pietonale vor fi împrejmuite cu balustrade din inox rezistent în mediul marin.

„Pentru revitalizarea stațiunilor turistice din sudul litoralului, administrația publică locală a conceput un program de reabilitare a acestora, astfel încât toate stațiunile Mangaliei să fie cât mai atractive pentru primirea turiștilor. În urmă cu aproximativ patru ani, am modernizat vechea faleză a orașului, iar acum, acest proiect vine în completarea investițiilor realizate de municipalitate pentru ca stațiunile noastre să devină destinațiile de vacanță preferate în rândul turiștilor români și străini.” Radu Cristian, primarul Mangaliei

Bani europeni pentru transformarea Mangaliei

În Mangalia se află în desfășurare mai multe lucrări de reabilitare a infrastructurii turistice.

Între acestea, se numără planul pentru dezvoltarea turismului în stațiunea Saturn dar și planul care prevede modernizarea stațiunilor Neptun și Olimp. Acest din urmă proiect se află în faza de pre-contractării. Și pentru aceste proiecte sunt accesate fonduri europene.

Alte două proiecte cu fonduri UE au fost semnate la începutul anului 2019. Primul prevede reabilitarea unei biserici din oraș-monument istoric. Al doilea vizează modernizarea centrului vechi din Mangalia, dar acest proiect ar urma să fie realizat printr-un program transfrontalier româno-bulgar.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe