Cum a reacționat Biserica Ortodoxă Română față de legea care introduce educația sexuală în școli. De ce vor fi copiii ”marcați pe viață”

Redacția IMPACT / 27.04.2020, 13:39
Cum a reacționat Biserica Ortodoxă Română față de legea care introduce educația sexuală în școli. De ce vor fi copiii ”marcați pe viață”

Biserica Ortodoxă Română a avut o reacție foarte dură, în legătură cu legea votată la începutul lunii aprilie. Este vorba despre introducerii în programa școlară a educației sexuale. Patriarhia se opune vehement unui asemenea proiect de lege, în acest sens fiind trimis și un comunicat. Printre motivele de pe lista contra deciziei a fost inclus și cel că elevii ar putea fi marcați pe viață.

Cum a reacționat Biserica Ortodoxă Română față de legea care introduce educația sexuală în școli

Biserica Ortodoxă Română a criticat vehement decizia de-a fi promulgată o lege care să introducă, în mod obligatoriu, educația sexuală în programa școlară. Mai exact, în unitățile școlare ar urma să fie organizate cel puțin o dată pe semestru programe de educație pentru viață și sănătate, fiind incluse și lecții de educație sexuală, pentru elevi.

Legea a fost promulgată la data de 3 aprilie, de către președintele Klaus Iohannis. Decizia de-a introduce o astfel de materie în programa școlilor nu a fost privită cu ochi buni de către Patriarhie. A fost subliniată inclusiv decizia fiecărui părinte și tutore în legătură cu

”Încadrarea în mod obligatoriu a elevilor în programe de educație sexuală reprezintă un atentat asupra inocenței copiilor, împiedicând dezvoltarea lor firească și marcându-i pe aceștia pentru întreaga viață.”, a transmis BOR, printr-un comunicat, potrivit Digi24.

Cum a reacționat Biserica Ortodoxă Română față de legea care introduce educația sexuală în școli. De ce vor fi copiii ”marcați pe viață”
Biserica Ortodoxă Română se opune vehement legii de a introduce în programa școlară educația sexuală

Și mai șocantă este concluzia unei cercetări pe care a elaborat-o chiar Patriarhia. Cu prilejul acestei legi, a mai fost subliniat că scopul unor astfel de ore în școli ar fi cel de “îndoctrinare sexuală”, și nu de educare. Totul în condițiile în care “Religia” este în continuare o materie introdusă obligatoriu în programa școlară stabilită de către Ministerul Educației, deși are caracterul de “opțional”.

De ce vor fi copiii ”marcați pe viață”?

“Constituția României prevede: „părinţii sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educaţia copiilor minori a căror răspundere le revine” (art. 29, alin. 6); de asemenea, „libertatea gândirii şi a opiniilor, precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi îngrădite sub nicio formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credinţă religioasă, contrare convingerilor sale” (art. 29, alin. 1); așadar, nu există niciun temei obiectiv pentru ca Statul să impună un model ideologic în educația copiilor, peste acordul și convingerile părinților.”, mai este subliniat în comunicatul oferit de BOR.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI