Câți oameni au fost în pelerinajele organizate de BOR în 2019. Sumele cheltuite de Patriarhie pentru activități filantropice

Madlen Moraru 12.02.2020, 17:42
Câți oameni au fost în pelerinajele organizate de BOR în 2019. Sumele cheltuite de Patriarhie pentru activități filantropice

În cadrul ședinței anuale a Consiliului Național Bisericesc, care a avut loc marți, Patriarhul Daniel a prezentat date oficiale, pentru anul 2019. Întrunirea capilor bisericești s-a desfășurat în Sala sinodală din Reședința Patriarhală. Totodată, în cadrul acestei ședințe, cel aflat la cârma Bisericii Ortodoxe Române a arătat pe ce au fost chetuite 32 de milioane de euro, pe parcursul anului trecut.

Câți oameni au fost în pelerinajele organizate de BOR în 2019

Mai mult, Preafericitul Patriarh Daniel a susținut și faptul că a fost vorba despre activități umanitare, dar și filantropice. În cadrul ședinței care are loc în fiecare an, a fost prezentat și numărul pelerinilor din cadrul diverselor activități religioase organizate de către BOR. Totodată, Consiliul Național Bisericesc, compus din 12 membri, a fost reunit în Capitală, marți, pe 11 februarie 2020.

„Biserica Ortodoxă Română și-a desfășurat activitatea social-filantropică și medicală în cadrul a 796 instituții și servicii sociale. (…) Pentru susținerea întregii activități de asistență socială și filantropică și pentru sprijinirea sinistraților în anul 2019 la nivelul Patriarhiei Române a fost cheltuită suma de 153.600.638 lei, aproximativ 32 milioane euro”, a declarat Patriarhul Daniel, potrivit Mediafax.

„În această sumă însă nu intră însă cheltuielile privind o mulțime de activități caritabile ale parohiilor și mănăstirilor în favoarea bolnavilor, bătrânilor, copiilor și săracilor care nu au fost cuantificate financiar”, a mai susținut Patriarhul Daniel.

Câți oameni au fost în pelerinajele organizate de BOR în 2019. Sumele cheltuite de Patriarhie pentru activități filantropice
Ședința anuală a Consiliului Național Bisericesc a avut loc marți, în Capitală

Sumele cheltuite de Patriarhie pentru activități filantropice

Tot în cadrul ședinței oficiale a BOR de marți a mai fost arătat și că au existat, în anul 2019, peste 45.000 de credincioși care au participat în cadrul pelerinajelor religioase pe care Patriarhia le-a organizat.

În cadrul comunităților din Diasporă, în parohiile şi comunitățile ortodoxe româneşti au fost oficiate, în 2019, 25.248 botezuri, 4.883 cununii, dar şi 2.883 înmormântări. Au fost organizate și 553 de pelerinaje în ţară, iar 482 de astfel de evenimente au avut loc și în afara țării. A fost vorba de locații precum Israel, Iordania, Egipt, Turcia, Grecia, Muntele Athos, Cipru, Macedonia de Nord, Italia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Republica Moldova, Ţările Nordice, Țările Baltice, Belgia. Numărul total al pelerinilor participanți a fost unul impresionant, de 45.350 persoane.

Urmăriți Impact.ro și pe