Cum a rămas Mihai Petre fără bani și fără casă. Țeapa uriașă luată de concurentul de la Asia Express

Iancu Andreea 04.11.2021, 11:14
Cum a rămas Mihai Petre fără bani și fără casă. Țeapa uriașă luată de concurentul de la Asia Express

Mihai Petre și soția lui, Elwira, se bucură de o notorietate sporită în ultima vreme, ca urmare a participării lor la emisiunea Asia Express, difuzată la Antena 1. Cei doi sunt un cuplu sudat și formează o familie frumoasă alături de cele două fiice ale lor. Cu toate acestea, nici ei nu au fost ocoliți de probleme. În urmă cu mai mulți ani, Mihai Petre a rămas fără bani și fără casă, după ce a luat o țeapă uriașă, de zeci de mii de euro.

Mihai Petre, fără bani și fără casă, după o țeapă considerabilă

În urmă cu mai mulți ani, Mihai Petre și soția sa luau decizia de a cumpăra un teren în Corbeanca pentru a-și construi o casă. Deși cei doi parteneri avea cele mai bune gânduri în privința investiției lor, au rămas surprinși să descopere ulterior că aveau să se confrunte cu o situație neașteptată. Pentru a construi casa, Mihai Petre a apelat în 2018 la o firmă de construcții, care ar fi urmat să ridice imobilul pe trei nivele. Surpriza a venit însă după ce muncitorii au început șantierul.

Se pare că firma ar fi urmat să îi ridice casa în schimbul sumei de 86.275 euro, susține wowbiz.ro. Pentru că era necesar un avans care să acopere materialele și salariile muncitorilor, cuplul a decis să plătească 131.600 lei (29.700 de euro, la acea vreme). La scurt timp însă de când oamenii au demarat construcția, aceștia au săpat o groapă pentru fundație iar apoi au oprit inexplicabil lucrările.

Mihai Petre și soția au rămas fără bani și fără casă
Mihai Petre și Elwira, concurenți Asia Express

Șeful lucrărilor, de negăsit

În ciuda eforturilor de a luat legătura cu șeful firmei de construcții, care i-a asigurat că lucrărilor vor reîncepe, termenul de execuție nu a fost păstrat. După câteva luni bune de întârziere, Mihai și Elwira au notificat firma pentru că ceva li s-a părut în neregulă. Pentru că nu au primit niciun răspuns, cuplul a realizat că se află în fața unei țepe. Astfel au fost puși în situația de a acționa pentru recuperarea banilor, în condițiile în care casa rămânea un vis deja năruit.

La un an de la demararea lucrărilor, cei doi s-au adresat instanței pentru a recupera banii, mai cu seamă că expirase și autorizația de construcție pentru ridicarea casei. Însă problemele s-au ținut lanț. Mihai și Elwira Petre au făcut cerere pentru a le fi restituiți banii. Suma de aproape 30.000 de euro devenise, între timp, 26.000 de euro din pricina cursului valutar. De asemenea, soții au solicitat penalități de 0,1% pentru fiecare zi de întârziere precum și achitarea cotravalorii astupării gropii săpate în curte.

Recuperarea banilor, o etapă anevoioasă

Potrivit aceleiași surse, procesul ar fi durat 9 luni de zile și s-a încheiat cu o victorie pentru Mihai și Elwira. Cei doi ar fi urmat să își recupereze prejudiciul din contract, adică cei 131.600 de lei. Cu toate acestea, instanța a respins obligarea companiei de construcții pentru plata unei dobânzi și cea legată de acoperirea gropii pentru fundație. Din partea firmei nu s-a prezentat nimeni la proces și nu s-a depus întâmpinare.

Chiar și cu hotărârea instanței, Mihai și Elwira nu au reușit să obțină banii cheltuiți. Soții Petre au fost nevoiți să apeleze la un executor judecătoresc și să deschidă o acțiune nouă în instanță. Trei luni au trecut până când cei doi au putut să treacă la pasul executării silite a bunurilor deținute de firma de construcție. În tot acest timp, nici casă nu au putut să-și construiască.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...