Cum a murit Fecioara Maria. Ce s-a întâmplat cu trupul ei după moarte

Daria Petrescu 11.08.2020, 18:49
Cum a murit Fecioara Maria. Ce s-a întâmplat cu trupul ei după moarte

Conform scrierilor din Noul Testament, Fecioara Maria a fost mama lui Iisus din Nazaret. Un număr foarte mare de biserici și catedrale îi poartă numele. Principala sărbătoare a Mariei este pe 15 august și este numită Adormirea Maicii Domnului. Puțini sunt însă, cei care știu amănunte despre moartea acesteia. Se pare că ea s-a stins din viață în virtutea legii omenești. Iată cum a murit Fecioara Maria și ce s-a întâmplat cu trupul ei după ce a murit

Ce s-a întâmplat cu trupul Fecioarei Maria, potrivit tradiției

Potrivit celor mai vechi scrieri, Fecioara Maria s-a născut cu păcatul strămoșesc. În momentul în care a acceptat să îl nască pe Hristos, ea a primit iertare de acest păcat. De-a lungul timpului, s-a spus că Fecioara Maria s-ar fi născut fără păcatul strămoșesc și cumva ea ar fi avut o altă fire decât cea a tuturor oamenilor.

Realitatea este însă alta. ”Dacă aceasta i-a dăruit Cuvântului o altă fire decât a oamenilor de rând, rezultă că firea noastră nu a fost îndumnezeită. Sfinții Părinți au spus că Isus Hristos a mântuit ceea ce a asumat. De asemenea, ceea ce nu este asumat nu este mântuit.

Fecioara Maria a primit o moarte
Fecioara Maria a primit o moarte „datatoare-de-viata”

Astfel că, în urma a cee ace s-a demonstrat din cele mai vechi timpuri, Fecioara Maria a murit în virtutea legii omenești, fiind un om ca oricare altul. Spre deosebire de un om de rând, Fecioara Maria nu a rămas în mormânt după moartea ei. Aceasta a fost ridicată la cer de Fiul ei, cel care a biruit moartea. Astfel că, trupul ei, din care s-a întrupat Dumnezeu Cuvântul, nu se cuvine să fie dat stricăciunii. Astfel că, a fost înălțată la cer, de Fiul ei.

Fecioara Maria primește astfel, o moarte „datatoare-de-viata”. Și asta pentru că se mută la viața cerească și veșnică. „Mutatu-te-ai la viață ceea ce ești Maica Vieții”, reiese din troparul sărbatorii Adormirii Maicii Domnului, pe data de 15 august.

Trupul Maicii Domnului nu s-a descompus în mormânt, așa cum s-a crezut initial

După moartea ei, trupul Maicii Domnului nu a putrezit în mormânt. Trupul celei care l-a născut pe Dumnezeu a rămas nevătămat în mormânt. „Nasterea nu s-a supus stricaciunii, iar mormantul nu a primit stricăciunea!”, spunea Sfântul Andrei Criteanul

Potrivit Tradiției, Apostolul Toma nu a fost prezent la înmormântarea Fecioarei Maria

Apostolul Toma a ajuns la trei zile de la înmormântarea Fecioarei Maria și cere deschiderea mormântului, pentru a-I săruta mâinile. Când au deschis cavoul, trupul acesteia nu era înăuntru.

„Tu nu ai urcat ca Ilie la cer, tu nu ai fost numai ca Pavel răpită până la al treilea cer, ci tu ai înaintat până la tronul împărătesc al însuși Fiului tau; față către față, în bucurie cu o mare și negrăită încredere, tu stai aproape de El”, scrie la praznicul Adormirii Maicii Domnului.

Urmăriți Impact.ro și pe