Cum a fost tratat Djokovic în Australia. Unchiul său a rupt tăcerea. „Încă nu-mi vine să cred, pare un coșmar pentru mine!”

Andrei Cezar 11.01.2022, 10:20
Cum a fost tratat Djokovic în Australia. Unchiul său a rupt tăcerea. „Încă nu-mi vine să cred, pare un coșmar pentru mine!”

Novak Djokovic se bucură de momente de libertate la Melbourne, după ce a câștigat procesul cu guvernul australian și a fost eliberat din detenție. Sârbul a efectuat luni primul antrenament și speră că autoritățile de la Antipozi îl vor lăsa, în cele din urmă, să joace la turneul pe care l-a câștigat de nouă ori, Australian Open. Ministrul pentru Imigrări a anunțat că își poate exercita dreptul de a-i anula din nou viza liderului ATP.

Deși sportivul nu a vrut să facă nicio declarație despre tratamentul la care a fost supus în ultimele zile, unchiu său, Goran Djokovici, a făcut dezvăluiri uluitoare în acest sens.

Unchiul lui Novak Djokovic a rupt tăcerea. Cum a fost tratat, de fapt, liderul ATP în Australia

Djokovic, deținătorul recordului de titluri la Australian Open și campionul en-titre, a fost reținut, miercuri, pe aeroportul din Melbourne de polițiștii de frontieră, iar viza sa de intrare i-a fost anulată, deși prezentase o scutire medicală care atestă că a trecut prin boală.

Autoritățile l-au plasat în carantină și a fost nevoit să rămână în centrul respectiv până luni când judecătorul Anthony Kelly i-a dat câștig de cauză, anulându-i interdicția de a intra în țară.

În lumina ultimelor evenimente care i-au ținut cu sufletul la gură pe fanii liderului ATP, unchiul lui Djokovic a avut o reacție dură la adresa autorităților de la Antipozi. Goran Djokovic a criticat guvernul australian pentru modul cum l-a trata pe Nole și a subliniat neplăcerile prin care a trecut întreaga sa familie din cauza situației create în jurul liderului ATP.

În ultimele șase zile, guvernul Australiei a produs o dramă pentru familia Djokovic. Novak nu și-a închipuit niciodată că nu poate să intre în Australia, având o viză corespunzătoare. Încă nu-mi vine să cred, pare un coșmar pentru mine! Dar lucrurile s-au schimbat în această dimineață, grație judecătorului, care și-a făcut treaba. Suntem foarte fericiți cu această decizie.

În acest moment, Novak este ca un animal atras într-o capcană, așteptând să fie reținut în Australia. Novak a fost șocat când a auzit că ministrul pentru Imigrări a declarat că poate fi reținut din nou. Novak este pregătit să lupte din nou în justiție, dacă acest lucru se va întâmpla. Nu este ușor, Novak este fericit acum și este pregătit să joace tenis. Sper că totul s-a terminat, sunt sigur în proporție de 99%. Aș fi foarte surprins dacă s-ar decide altceva.”, a spus Goran Djokovic, pentru GBNews.

Unchiul lui Djokovic, înțepături la adresa lui Rafa Nadal: „Unii jucători nu sunt fericiți să audă că poate juca la AO”

Unchiul lui Djokovic nu l-a uitat pe rivalul sportivului de pe terenul e tenis, Rafael Nadal. Spaniolul a declarat, după eliberarea lui Nole, că ar fi preferat ca liderul ATP să nu joace la AO 2022, dar că respcetă decizia instanței care i-a dat câștig de cauză sârbului.

Suntem convinși că poate să câștige Australian Open. Atitudinea lui și forța lui mentală sunt binecunoscute. Știu că jucătorii nu sunt fericiți să audă că Novak poate juca la Australian Open, unii dintre ei au recunoscut asta”, a adăugat Goran Djokovic

Urmăriți Impact.ro și pe