VIDEO EXCLUSIV

Cum a făcut Eli Lăslean, designerul lui Carmen Iohannis, un milion de euro. „Am pornit cu 300 de dolari împrumutați”. EXCLUSIV VIDEO

Andreea Archip 21.11.2022, 14:28

Economistă, la bază, dar pasionată de modă, Eli Lăslean și-a dedicat viața acestei pasiuni, care, spune creatoarea de modă, i-a adus și satisfacții financiare. Designerul a celebrat, vineri seară, 30 ani de activitate, printr-un eveniment grandios, prezentat de Andreea Marin, pe podium urcând vedete, fotomodele și foste manechine, în total 30 de femei de succes, din diverse domenii de activitate.

În interviul exclusiv acordat pentru Impact.ro, Eli Lăslean ne-a povestit despre începuturile ei în modă, colaborarea cu diverse vedete, dar și cu soția președintelui României, precum și despre cel mai greu moment din viață, pierderea partenerului de viață, în urma unui accident și lupta de a merge mai departe singură.

Eveniment grandios, la 30 de ani de carieră

Felicitări pentru cei 30 de ani de carieră! Cum a fost perioada asta pentru dumneavoastră?

A fost o poveste foarte frumoasă, nici nu știu când au trecut anii aceștia, tot construind câte o rochie, făcând un costum, creând ceva nou și făcând fericită o femeie.

În seara asta am fost așa de impresionată de numărul mare de prieteni și cunoștințe și clienți care au venit, de toată susținerea pe care am simțit-o și de emoția la cote maxime care a fost în sală, iar femeile absolut superbe, care au fost pe scenă, a fost un regal de viață.

Au fost femei adevărate, femei de succes, femei care au cariere în diverse domenii de activitate. Au fost eleve, au fost studente, a fost una dintre primele mele manechine, care acum trăiește în Grecia și care a venit alături de fiica ei de 18 ani și au defilat împreună. Este o bucurie și eu le mulțumesc tuturor.

Ați început din pasiune să faceți haine. Când a devenit moda profitabilă pentru dumneavoastră, să puteți să vă întrețineți din această activitate?

De la început. Eu sunt economistă de formație și pe această pasiune am construit un business, care a fost foarte profitabil. Eu am pornit cu 300 de dolari împrumutați și am ajuns să avem active poate, nu știu, nu vreau să zic, dar cred că ne apropiem de 1.000.000, ceea ce este impresionant.

M-am păstrat întotdeauna într-o zonă de decență și nu am fost preocupată de a avea o imagine neapărat și de a face scandal și de a fi pe pagina ziarelor cu orice preț.

M-am orientat spre oameni de calitate, spre lucruri de calitate, am fost extrem de serioasă cu munca mea, am fost pasionată să fac rochia cea mai frumoasă, să fac taiorul cel mai bine lucrat, să îmbrac într-o variantă optimă orice femeie și lucrul acesta se vede.

Eli Laslean
Eli Laslean

Despre colaborarea cu prima doamnă a României

Ați îmbrăcat-o și pe prima doamnă a României. Cum a fost să colaborați cu doamna Iohannis?

Am îmbrăcat-o și o îmbrac. Este o relație lungă, ador lucrurile care durează. M-am bucurat foarte mult când am fost solicitată să-i fac prima rochie, a fost într-o zi de Buna Vestire, a fost un mare succes și am continuat.

La ora aceasta putem număra peste 40 de ținute pe care le-a îmbrăcat la întâlnirile oficiale. Dacă mă gândesc la vizita Papei, a fost un moment în care 4 ținute au fost extrem de apreciate. Chiar a primit aprecieri din partea Papei pentru felul în care a fost îmbrăcată.

Se vede creativitatea dumneavoastră și bunul gust.

Creativitatea nu este a mea, eu îi mulțumesc Celui de Sus că mi-a dat acest dar, pe care încerc să îl onorez cât se poate de frumos.

În general, doamnei Iohannis îi propuneți un anumit model de rochie sau vine dumneaei cu anumite idei și dumneavoastră le executați?

Ne consultăm, în general îmi place să aflu cam ce își dorește femeia din fața mea și prima doamnă nu face excepție. O întreb ce stare are, pentru că noi, femeile, trebuie să simțim haina pe care o purtăm, nu?

O dată avem chef să ne îmbrăcăm în ceva lejer, altă dată poate mai sobru, altă dată mai jucăuș, deci depinde. Ne consultăm și până la urmă împreună alegem varianta care este cea mai potrivită.

Ați creat și rochii de mireasă.

Am creat rochii de mireasă pentru Simona Amânar, de exemplu, pentru Irina Covaliu, soția lui Mihai Covaliu, pentru Alexandra Duckadam, Oana Despa și multe altele.

Soțul ei a murit într-un accident de mașină

Ce vă mai doriți pe plan profesional? Dar personal?

Cred că în modă am probat, am exersat și am realizat cam tot ce puteam să îmi imaginez. Cred că mi-am făcut cursa cum s-ar spune în acest domeniu. Am avut contracte cu majoritatea televiziunilor, am îmbrăcat știristele, diferite vedete care erau în emisiuni. În general am încercat să pun haina potrivită pe fiecare, exact acolo unde a fost nevoie.

Îmi doresc foarte mult o vacanță. Eu de 30 de ani nu-mi amintesc să fi fost într-o vacanță nu știu, poate 2 săptămâni. În urmă cu 24 de ani am avut un cumplit accident de mașină venind spre București, în care l-am pierdut pe soțul meu, care era sprijinul meu, ajutorul meu, cel mai important aliat.

Și de atunci mă lupt singură, dar am în jurul meu oameni minunați, am clientele mele care adoră ceea ce fac și lucrul acesta îmi umple sufletul de bucurie. De asemenea, este fiul meu, căruia îi sunt foarte recunoscătoare, pentru faptul că o tolerează pe mama cea dominatoare, pentru că atunci când conduci un business trebuie să fii așa.

Care a fost cel mai greu moment din cariera dumneavoastră?

Atunci când l-am pierdut pe soțul meu, aveam 24 de angajați, 2 șantiere începute, copilul care era cu 2 săptămâni înainte de admiterea la liceu, deci a fost un moment de cumpănă, nu știu cum am rezistat, dar, dacă sunt aici, înseamnă că cineva Sus acolo mă iubește.

Și am găsit în mine puterea de a merge mai departe, dar vreau să vă spun că toți anii aceștia, de asta am și pus muzica asta Fantoma de la Operă, am fost într-o cursă contracronometru fără el, dar cu el în suflet.

Și puterea dragostei pe care am simțit-o tot timpul a fost as-ul pe care îl aveam în mânecă, pentru că soțul meu mă admira foarte mult și avea încredere în mine.

L-am pierdut într-un moment în care cred că l-am iubit cel mai mult. Am dorit ca tot ceea ce fac după aceea, sunt sigură că sufletele nu mor, de acolo de unde este, dintre stele, să fie mândru de visele noastre pe care eu le duc mai departe.

Citește și Mihai Albu, despre ținuta lui Carmen Iohannis de la dineul Summitului NATO. Creatorul de modă reacționează după valul de critici de pe internet!

Urmăriți Impact.ro și pe