Avertismentul Papei Francisc pentru omenire. Mesajul transmis de suveran în timpul vizitei din Bahrain. „Ne aflăm pe marginea unei prăpăstii”

Ioana Bucur 05.11.2022, 09:36
Avertismentul Papei Francisc pentru omenire. Mesajul transmis de suveran în timpul vizitei din Bahrain. „Ne aflăm pe marginea unei prăpăstii”

În timpul vizitei sale în Bahrain, Papa Francisc a transmis un avertisment pentru omenire, prezentând o radiografie îngrijorătoare a prezentului. Mesajul pe care l-a transmis liderilor mondiali, de ce spune că lumea a ajuns la „marginea abisului”.

Avertismentul Papei Francisc

În timpul vizitei sale în Bahrain, Papa Francisc a ținut un discurs emoționant, vorbind despre rolul important al religiei în promovarea păcii, a dezarmării și, nu în ultimul rând, a justiției sociale.

Suveranul Pontif a subliniat că în contextul în care lumea pare că s-a separat ca două mări opuse, această adunare a liderilor religioși este cea mai bună dovadă că aceștia „intenționează să navigheze pe aceleași ape, alegând calea întâlnirii mai degrabă decât cea a confruntării”.

„Este un paradox izbitor faptul că, în timp ce majoritatea populației lumii este unită în fața acelorași dificultăți, suferind de grave crize alimentare, ecologice și pandemice, precum și de o nedreptate globală din ce în ce mai scandaloasă, câțiva puternici ai lumii sunt prinși într-o luptă hotărâtă pentru interese partizane”, a spus el.

Avertismentul Papei Francisc pentru omenire. Mesajul transmis de suveran în timpul vizitei din Bahrain. „Ne aflăm pe marginea unei prăpăstii”
Papa Francisc

„Asistăm la un scenariu dramatic și copilăresc”

Papa Francisc a avertizat că lumea se află pe marginea unei „prăpăstii delicate” din pricina unui scenariu „dramatic și copilăresc”.

„Se pare că asistăm la un scenariu dramatic și copilăresc: în grădina umanității, în loc să cultivăm ceea ce ne înconjoară, ne jucăm cu focul, rachetele și bombele, arme care aduc durere și moarte, acoperind casa noastră comună cu cenușă și ură. (…)

După două războaie mondiale teribile, un război rece care timp de decenii a ținut lumea în suspans, conflicte catastrofale care au loc în fiecare parte a globului și în mijlocul acuzațiilor, amenințărilor și condamnărilor, continuăm să ne aflăm pe marginea unei prăpăstii delicate și nu vrem să cădem”, a spus acesta.

Un susținător vehement al interzicerii totale a armelor nucleare, Suvernul Pontif a declarat că liderii religioși nu pot încuraja războaiele sau alte acte de violență, referindu-se, aparent, la Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse Kirill, care a susținut cu entuziasm invazia Rusiei în Ucraina.

Papa Francisc a cerut încheierea conflictului militar început de Rusia „pentru a cruța viețile inocenților care nu au niciun amestec în această tragedie violentă”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...