EXCLUSIV

Cum a devenit actor Silviu Mircescu, polițistul din serialul Clanul: „Nu aveam bani de înscriere la facultate și bunica mi-a dat din pensia ei” VIDEO EXCLUSIV

Andreea Archip 10.01.2023, 14:44
Cum a devenit actor Silviu Mircescu, polițistul din serialul Clanul: „Nu aveam bani de înscriere la facultate și bunica mi-a dat din pensia ei” VIDEO EXCLUSIV

Silviu Mircescu, cunoscut prin prisma rolurilor din spectacolele de la Teatrul Național, dar și din serialul ”Clanul”, de la Pro TV, unde interpretează rolul unui polițist, s-a făcut remarcat încă din școală, unde a avut ocazia să facă parte dintr-o trupă de teatru de amatori. În ciuda talentului evident, tânărul a optat inițial pentru o altă facultate, la care a renunțat după primul an. În interviul exclusiv, acordat pentru Impact.ro, actorul ne-a povestit cine l-a ajutat să își îndeplinească visul de a deveni actor cu diplomă.

Cum a devenit actor Silviu Mircescu, polițistul din serialul Clanul

Silviu Mircescu jonglează cu ușurință cu rolurile atât în piese de teatru, cât și în proiecte TV, simțindu-se la fel de bine atât în fața spectatorilor, cât și pe platourile de filmare. Contează și experiența căpătată în cei 13 ani de când este actor profesionist.

„Din punctul meu de vedere, un actor ar trebui să știe să le facă pe amândouă, pentru că ești actor, ești artist. Dacă ai și talentul de a cânta (n.r. a participat la Vocea României și a avut diverse colaborări, printre care și un featuring cu Andreea Bălan) sau de a fi un bun maestru de ceremonii sau un bun prezentator, poți să le faci și pe alea, pentru că înglobează tot ce înseamnă cuvântul artist. Eu mă simt bine și la teatru și la film, și când cânt, uneori, tot ce înseamnă scena și dăruirea de a oferi oamenilor emoții și sensibilitate”, ne-a mărturisit interpretul polițistului Silviu din serialul Clanul.

Cine l-a sfătuit să dea la Teatru

Încă de pe vremea în care era elev, Silviu s-a făcut remarcat în rândul colegilor și al profesorilor, în ceea ce privește abilitățile lui de a intra în pielea diverselor personaje. Dacă unii au considerat aparițiile lui din acea perioadă drept o joacă, directoarea l-a sfătuit să își șlefuiască talentul.

„Am început treaba asta de mic, din școală am început să fac teatru. Aveam o trupă de teatru de amatori, doamna directoare de pe vremea aceea, Anca Târcă, mi-a descoperit talentul de a cânta și de a fi “actor”. Mi-a spus: “Ar trebui să faci ceva cu talentul acesta, pentru că ar fi păcat! Nu am dat din prima la Teatru. Când am venit în București am dat la Jurnalism, mi-am trăit viața un an de zile, după care am zis că trebuie să fac ceva cu talentul ăsta pe care îl am, pentru că ar fi păcat”, a povestit, Silviu Mircescu, pentru Impact.ro, despre alegerea făcută după absolvirea liceului.

Silviu Mircescu: “Profesorii de acolo când m-au văzut au zis că sunt nebun”

Cum a devenit actor Silviu Mircescu, politistul din serialul Clanul
Cum a devenit actor Silviu Mircescu, politistul din serialul Clanul

După primul an la Jurnalism, Silviu Mircescu a conștientizat faptul că nu e domeniul în care își dorește să facă o carieră. S-a decis să își încerce norocul la Teatru. S-a pregătit pentru admitere, dar a decis să nu pună niciun fel de presiune, considerând că viitorul lui nu depinde de un examen. “Mi-a venit mintea la cap și m-am pregătit cu două săptămâni înainte de admitere, singur m-am pregătit și am intrat în primii 40 la buget. Profesorii de acolo când m-au văzut au zis că sunt nebun:

„Îl ținem un an de zile, dacă își face treaba și își vede de treaba lui, îl lăsăm, dacă nu, asta e, îl dăm afară”. Eram foarte dezinvolt, am venit pe premisa că nu am nimic de pierdut. Când am venit și am dat la Teatru, și asta mi-a folosit foarte mult, nu am avut atât de multe emoții: băi, trebuie să intru, trebuie să demonstrez!  Am zis: intru, bine, nu, la fel!”, ne-a explicat el atitudinea cu care s-a prezentat.

Bunica i-a dat bani pentru taxa de înscriere la facultate

Decizia de a da admitere la Teatru a fost ținută la secret față de membrii familiei. Singura care a știut de planul lui și care l-a ajutat din punct de vedere financiar a fost bunica lui, căreia actorul îi este recunoscător:

„Încă un lucru foarte important: mama mea nici nu a știut că dau la Teatru! Nu a știut nimeni, numai bunica m-a ajutat! Pentru că nu aveam bani de înscriere la facultate, bunica mi-a dat bani din pensia ei: “Te rog frumos să nu spui nimănui, pentru că dacă voi intra la Teatru, vreau să le fac o surpriză”. Am reușit mulțumită lui Dumnezeu și iată-mă după 13 ani de teatru profesionist”, a mai mărturisit, pentru Impact.ro, Silviu Mircescu.

Urmăriți Impact.ro și pe