Cum a cucerit-o Roger Federer pe Simona Halep. Povestea ținută mulți ani la secret. „Am înlemnit”

Anca Manolica 15.09.2022, 21:10

Marii campioni au și ei idolii lor. Iar idolul Simonei Halep este nimeni altul decât Roger Federer. Tenismena a recunoscut în repetate rânduri că este fascinată de elvețian, ea povestind și cum a fost prima întâlnire dintre ei doi. Gestul pe care legendarul tenismen l-a făcut spune multe despre caracterul său. Descoperă frumoasa poveste a primei întâlniri.

Prima întâlnire dintre Simona Halep și Roger Federer. Ce gest a făcut campionul elvețian

Roger Federer, sportivul în vârstă de 41 de ani, este iubit de o lume întreagă. Acesta a cucerit prin simplitate, naturalețe și, desigur, prin rezultatele sale remarcabile de-a lungul carierei sale impresionante. A câștigat nu mai puțin de 103 titluri, dintre care 20 de Grand Slam, ocupând locul 1 în clasamentul mondial ATP timp de 310 săptămâni.

După cum chiar sportiva din Constanța a povestit, Roger Feder a cucerit-o cu modestia sa, prima întâlnire a celor doi având loc la Wimbledon, pe vremea când constănțeanca era doar o junioară talentată. Cel considerat de mulți cel mai mare jucător de tenis al tuturor timpurilor a stat și a vorbit cu Simona Halep, iar aceasta nu poate uita prea ușor momentul atât de emoționant.

„Era anul 2007 și eram la Wimbledon, la juniori. M-am dus să racordez o rachetă și l-am văzut acolo. Am înlemnit. I-am întins legitimația și l-am rugat dacă poate să-mi dea un autograf. A fost foarte călduros. M-a întrebat ce fac acolo și mi-a dat un sentiment foarte plăcut. Chiar dacă era un jucător imens încă de pe atunci, a stat și a vorbit cu mine”, a povestit fostul număr 1 mondial WTA, la Digi Sport.

Roger Federer și Simona Halep
Roger Federer și Simona Halep

Roger Federer a anunțat că se retrage din tenis, la 41 de ani

După retragerea Serenei Williams, și Roger Federer va pune racheta în cui. Marele campion elvețian și-a anunțat retragerea din sportul care l-a consacrat printr-un mesaj care a întristat milioane de fani. Acesta a suferit în ultimii ani mai multe operații la genunchi, care l-au împiedicat să mai revină la forma de altădată.

„După cum mulți dintre voi știți, ultimii trei ani mi-au prezentat provocări sub formă de accidentări și intervenții chirurgicale. Am muncit din greu pentru a reveni la o formă competitivă completă. Dar cunosc capacitățile și limitele corpului meu, precum și mesajul pe care mi l-a transmis în ultima vreme.

Am 41 de ani. Am jucat peste 1.500 de meciuri de-a lungul a 24 de ani. Tenisul m-a tratat mai generos decât aș fi visat vreodată, iar acum trebuie să recunosc că este timpul să pun capăt carierei sportive”, a transmis Roger Federer.

Elevețianul nu a mai disputat niciun meci oficial din 7 iulie 2021, atunci când a pierdut în fața polonezului Hubert Hurkacz, scor 6-3, 7-6(4), 6-0 în sferturi la Wimbledon. Acesta a anunțat că Laver Cup (23 – 25 septembrie) va fi ultimul eveniment oficial la care va lua parte. El va juca în Echipa Europei, alături de ceilalți doi titani ai tenisului, Novak Djokovic și Rafael Nadal.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...