Simona Halep recunoaște totul după operație. „Nu-mi plăcea deloc nasul meu”. Nu mai joacă tenis în 2022

Gabriel Peneș 15.09.2022, 15:02
Simona Halep recunoaște totul după operație. „Nu-mi plăcea deloc nasul meu”. Nu mai joacă tenis în 2022

Simona Halep recunoaște totul după operație. Fostul lider mondial a divorțat de curând de Toni Iuruc, apoi a decis să se supună unei intervenții chirurgicale la nas. Scopul acesteia a fost îmbunătățirea respirației, dar și remodelarea estetică a acestuia. După ce a tăcut multă vreme, Simona Halep explică într-un lung mesaj postat pe rețelele sociale ce s-a întâmplat cu ea de-a lungul acestui an și care au fost motivele unor decizii pe care le-a luat. Halep a anunțat că nu va mai juca tenis în 2022 și principalul obiectiv e recuperarea după operație.

Simona Halep recunoaște totul după operație

Simona Halep recunoaște totul după operație. Viața fostul lider mondial s-a schimbat radical în doar cîteva săptămâni. După eliminarea din primul tur de la US Open, au urmat 10 zile de tăcere la capătul cărora Halep a divorțat, „pe repede înainte”, de Toni Iuruc, cu care avea programate, în noiembrie, cununia religioasă și nunta.

Simona Halep a decis, după divorț, să se opereze la nas. Dintr-un dublu motiv: îmbunătățirea respirației, ea având adesea probleme în timpul turneelor disputate pe umiditate și căldură, dar și remodelarea estetică a nasului. Joi, Simona Halep a postat un mesaj destul de lung în care explică fanilor situația sa din 2022 și motivele pentru care a luat anumite decizii de-a lungul acestui an. Ea nu face referire în niciun fel la divorțul de Iuruc ori la eventualele motive care au dus la acesta.

„Nu-mi plăcea deloc nasul meu”

Simona Halep își începe mesajul menționând că vrea să împărtășească fanilor săi trăirile sale cele mai adânci. Ea a reaminti că în februarie a fost la un pas de a pune punct carierei de jucătoare. „Nu mai credeam că mai suficientă putere să revin în Top 10”, a scris actualul număr 9 mondial. „Am trecut prin multe momente de panică și am zis să mă opresc pentru că totul era nesănătos emoțional”, mai menționează jucătoarea pe contul de Facebook.

Halep a adăugat că a fost norocoasă să descopere „Academia lui Patrick” (n.r. – Patrick Mouratoglou) unde a simțit multă pasiune ceea ce i-a readus și ei pasiunea pentru tenis.

„Mulțumită lui Patrick am început treptat să cred că încă pot juca tenis la un nivel bun, Am fost total deschisă la tot ce mi-a spus și m-am implicat pe deplin. Țelul meu era clar: îmi acord un an pentru a reveni în Top 10”, a mai scris fostul lider mondial.

Halep a continuat spunând că a avut încredere 100% în Mouratoglou, acesta fiind motivul pentru care a decis să aducă în echipa sa oamenii cestuia, care i-au înlocuit pe vechii colaboratori. În acest fel, Halep a vrut să-i arate antrenorului francez că este dedicată în întregime proiectului lor. Dar, la Roland Garros, presiunea pe care a pus-o singură pe ea a fost prea mare, dorindu-și să joace foarte bine și a avut atacul de panică.

„Am vorbit după aceea cu Patrick și i-am spus că am nevoie de un pic de relaxare, pentru că nu pot juca sub o așa presiune. L-am rugat să aibă răbdare cu mine încă 6 luni. Fără așteptări. M-a ascultat și m-a susținut 100% în această privință.

După aceea, am putut juca cel mai bun tenis al meu. Și mai curând decât mă așteptam, după 2 luni, am revenit în Top 10. Dar după ce am pierdut la US Open, mi-am dat seama că sunt epuizată psihic”, a mai adăugat jucătoarea.

„Ne vedem pe teren în 2023”

Halep mai menționează că, având probleme cu respirația, a decis să facă o operație necesară, pentru care nu găsise niciodată timp. Ea scrie că recuperarea ar putea dura și 3 luni.

„Am simțit că acum e timpul optim ca să fac operația și să mai fac ceva și pentru mine, ca persoană. De aceea am făcut partea estetică a intervenției, pe care voiam s-o fac de mult timp pentru că nu-mi plăcea nasul meu deloc”, a mai dezvăluit Simona.

Halep își încheie mesajul spunând că sezonul 2022 e terminat pentru ea și că principala grijă e recuperarea fizică.

„Nu știu cât timp ca dura recuperarea (după intervenția chirurgicală la nas – n.re.), dar pentru moment nu mă gândesc la nimic altceva decât la recuperare. Ceea ce e sigur e că în acest an nu voi mai concura la turnee.

Sezonul meu este încheiat. 2022, ai fost un an foarte interesant. Ne vedem pe teren în 2023.

Simt că încă mai am multe de făcut pe terenul de tenis și încă mai am niște obiective”, a mai scris Simona pe rețelele de socializare.

La ora actuală, românca se află pe locul 9 în clasamentul WTA și pe 8 în WTA Race, ierarhia ce contează pentru Turneul Campioanelor. Devine, însă, clar, că Simona Halep nu mai e interesată de aceste obiective la ora actuală, ea concentrându-se pe recuperare și revenirea pe teren în 2023.

 

 

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....