Roger Federer se retrage din tenis. Care este ultimul turneu la care va participa

Gabriel Peneș 15.09.2022, 17:18
Roger Federer se retrage din tenis. Care este ultimul turneu la care va participa

Roger Federer se retrage din tenis. La 41 de ani, pe care i-a împlinit pe 8 august, cel supranumit „maestrul elvețian” a decis să pună capăt carierei de jucător. Anunțul a fost făcut de Federer pe rețelele sociale. Campionul elvețian a câștigat 20 de trofee de Grand Slam în carieră și a fost numărul 1 ATP timp de 310 săptămâni. Federer a anunțat în același mesaj care este ultima competiție oficială la care va participa.

Roger Federer se retrage din tenis.

Roger Federer se retrage din tenis. După Serena Williams, un alt „titan” al tenisului va pune racheta-n cui. Considerat de mulți drept cel mai bun jucător din istorie, impresionând mai ales prin eleganța stilului său de joc, Fed-Ex a câștigat 20 de titluri de Grand Slam, creând alături de Rafael Nadal și Novak Djokovic un triumvirat care a dominat tenisul masculin vreme de aproape două decenii.

Roger Federer s-a impus de 8 ori la Wimbledon, de 6 ori la US Open, de 5 ori la Australian Open și o singură dată la Roland Garros, zgura fiind suprafața rezervată de marele său rival, Rafael Nadal. Timp de 310 săptămâni a fost numărul 1 mondial, fiind și cel mai în vârstă jucător care a deținut această poziție, la 38 de ani, în 2018. Federer a suferit în ultimii ani mai multe operații la genunchi. Ultimul său meci a fost în sferturile de finală de la Wimbledon 2021, acum peste 14 luni. Joi, marele campion elvețian și-a anunțat retragerea din tenis, menționând și ultima competiție la care va participa.

Care este ultimul turneu la care va participa

Roger Federer a anunțat că ediția din acest an a Laver Cup va fi ultima competiție din cariera sa. Aceasta va avea loc între 23-25 septembrie, la Londra și va opune echipa Europei, din care face parte și Federer, echipei Restului Lumii.

„Pentru familia mea din tenis și nu numai,

Dintre toate darurile pe care tenisul mi le-a oferit de-a lungul anilor, cel mai mare, fără îndoială, au fost oamenii pe care i-am întâlnit de-a lungul timpului: prietenii mei, adversarii mei și, mai presus de toate, fanii care dau viață acestui sport. Astăzi, vreau să împărtășesc câteva vești cu voi toți.

După cum mulți dintre voi știți, în ultimii trei ani am avut parte de provocări sub formă de accidentări și operații. Am muncit din greu pentru a reveni la o formă competitivă. Dar cunosc, de asemenea, capacitățile și limitele corpului meu, iar mesajul său pentru mine în ultima vreme a fost clar. Am 41 de ani. Am jucat mai mult de 1500 de meciuri în 24 de ani. Tenisul m-a tratat cu mai multă generozitate decât aș fi visat vreodată, iar acum trebuie să recunosc când este timpul să pun capăt carierei mele competiționale

Laver Cup de săptămâna viitoare de la Londra va fi ultimul meu eveniment ATP. Voi mai juca tenis în viitor, desigur, dar nu la Grand Slamuri sau în circuit”, a transmis Roger Federer pe rețelele sociale.

El a mai adăugat că este o decizie dulce-amară, pentru că îi va lipsi tot ce i-a oferit circuitul profesionist. În același timp, el a spus că se consideră unul dintre cei mai norocoși oameni de pe Pământ pentru că a putut jucat la un nivel pe care nu și-l imaginase la început și a făcut-o mai mult timp decât a crezut că va fi posibil.

Federer a mulțumit familiei și colaboratorilor săi, dar mai ales soției sale, Mirka, alături de care are patru copii. Roger Federer a adunat doar din tenis impresionanta sumă de 450 de milioane de dolari. El nu mai era clasificat în ierarhia ATP după ce a lipsit din circuit timp de 14 luni.

 

 

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....