Cum a ajutat-o Simona Halep pe Sorana Cîrstea. Ce s-a întâmplat în Italia

Marian Cărăvan / 29.07.2020, 14:34

O decizie a Simonei Halep a ajutat-o pe compatrioata sa, Sorana Cîrstea. Campioana se pregătește pentru revenirea în circuitul profesionist de tenis.

Simona Halep a ajutat-o pe Sorana Cîrstea. Ce a făcut campioana

După ce și-a anunțat participarea la turneul de la Palermo, care marchează reluarea circuitului profesionist de tenis întrerupt de pandemia de coronavirus, Simona Halep s-a retras de la întrecerea din Sicilia. Retragerea numărului 2 mondial din competiție a făcut ca Johanna Konta (locul 14 WTA) să devină principala favorită la Palermo ladies Open. Însă și această jucătoare și-a anunțat retragerea, iar alături de ea au mai declinat participarea rusoaicele Svetlana Kuzneţova, locul 32 WTA, Veronika Kudermetova, locul 40 WTA, şi letona Anastasija Sevastova (Letonia), locul 43 WTA.

Simona Halep era sportiva pentru care organizatorii s-au zbătut mult să o aducă la turneul din Sicilia. Retragerea sa, precum și a altor jucătoare, este acum în avantajul unei alte românce, Sorana Cîrstea (locul 75 WTA), care a intrat astfel pe tabloul principal, asta în timp ce Irina Begu (locul 81 WTA) a devenit prima rezervă, iar Patricia Ţig (locul 85 WTA), a treia.

Palermo Ladies Open, de categorie WTA International, este primul turneu oficial organizat după perioada de întrerupere din cauza pandemiei. Va începe pe 1 august, cu meciurile din calificări, iar partidele de pe tabloul principal sunt programate de luni, 3 august.

Simona Halep a renunțat la Palermo, dar merge la Praga. Cu mașina!

Simona Halep s-a retras de la Palermo Ladies Open, îngrijorată de evoluția cazurilor COVID-19 în țara noastră, dar și de călătoriile aeriene internaționale.

„Având în vedere creşterea recentă a cazurilor COVID-19 în România şi îngrijorării mele cu privire la călătoriile aeriene internaţionale în acest moment, am luat decizia grea de a mă retrage de la Palermo. Vreau să mulţumesc directorului turneului şi Ministerului italian al Sănătăţii pentru toate eforturile în numele meu”, a precizat Simona Halep.

Prin urmare, primul turneu la care va juca Simona Halep va fi cel de la Praga, care va începe la 10 august și la care, cel mai probabil va merge cu mașina. Asta dacă va fi consecventă cu declarațiile făcute.

„Am rămas cu un gust amar după ce numărul 2 mondial, Simona Halep, a decis să se retragă de la Palermo Ladies Open. Ieri eram foarte optimiști, chiar am informat stafful Simonei Halep că sportivii nu sunt obligați să stea 14 zile în carantină după ce sosesc în Italia.

Cu toate acestea, în ciuda eforturilor noastre, stafful Simonei Halep ne-a anunțat că sportiva nu va mai participa la turneu. Suntem foarte dezamăgăți și frustrați”, a spus directorul turneului de la Palermo, Oliviero Palma.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI