Simona Halep, revenire neașteptată în tenis. Invitația la care nu se aștepta nimeni

Marian Cărăvan 22.06.2020, 17:22

Simona Halep s-ar putea număra printre participantele la unul dintre turneele programate în acest an, la care organizatorii speră să aibă și spectatori în tribune.

Invitația la care nu se aștepta nimeni. Simona Halep ar putea reveni mai repede decât se credea

Tenisul este în continuare întrerupt, din cauza pandemiei, dar circuitul profesionist s-ar putea pune în mișcare cât de curând. Iar vestea cea mare este că s-ar putea consemna revenirea neașteptată în tenis a Simonei Halep. Organizatorii turneului de la Palermo, care se va desfășura începând cu 3 august, practic data restartului în tenisul feminin, pun la punct ultimele detalii. În acest sens, au avansat și câteva nume sonore care s-ar putea afla în august pe zgura din Sicilia. Iar Simona Halep se numără printre acestea. Directorul turneului, Oliviero Parmo, speră ca întrecerea să se desfășoare și cu spectatori, mizând pe faptul că Sicilia a avut un număr mic de cazuri de COVID-19.

„Sicilia a avut un număr redus de cazuri de COVID-19. Există șanse să avem fani în tribune, dar și pentru cei de la televizor va fi emoționant. Ne gândim la un total de 500, împărțiți în două tribune”, a spus Oliviero Palma, directorul turneului, într-un interviu pentru ubitennis.com.

Tabloul principal al turneului ar putea avea 48 de poziții, și nu 32, astfel încât printre participante să fie cuprinse și jucătoare din Top 10. Organizatorii și le-ar dori printre altele pe Simona Halep (locul 2 WTA), Elina Svitolina (5 WTA) sau Kiki Bertens (7 WTA).

De ce vor italienii să-i acorde Simonei Halep un wild card?

Simona Halep a anunțat în urmă cu câteva zile că nu va participa la US Open, unul dintre cele două turnee de Grand Slam rămase în picioare în acest an. Turneul ar urma să se desfășoare în perioada 31 august – 13 septembrie, destul de aproape de celălalt turneu de Grand Slam, Roland Garros, care ar urma să înceapă la o săptămână distanță. Nu aceasta ar fi cauza renunțării, ci restricțiile impuse de organizatorii turneului nord-american, astfel că Simona Halep va opta pentru turneele din Europa, nedorind să rateze Roland Garros, turneu pe care l-a câștigat în premieră în 2018.

Pe acest lucru mizează și organizatorii turneului de la Palermo, dotat cu premii totale de 225.000 de dolari. Totodată, Oliviero Palma se bazează pe o legătură de suflet și speră ca Simona Halep să accepte invitația la turneul care marchează reluarea circuitului profesionist în acest an, mai ales că Virginia Ruzici, managerul campioanei noastre, a fost director de turneu la Palermo, la prima ediție din 1990.

„Ar fi frumos să o avem pe Simona pe tablou, dar ne dorim să dăm o șansă tuturor jucătoarelor. La început de an ne gândeam că i-am putea oferi un wild-card Mariei Sharapova, dar între timp ea s-a retras”, a mai spus Oliviero Palma.