Darren Cahill, despre cea mai mare greșeală pe care a făcut-o față de Simona Halep. „Mi-am dat seama că sunt un idiot”

Andrei Cezar 25.05.2020, 14:41

Darren Cahill este considerat unul dintre cei mai valoroși antrenori de tenis. A reușit să transforme jucători mari în legende, iar mulți dintre cei cu care a lucrat au ajuns pe locul 1 în clasamentele oficiale. Fie că vorbim de Lleyton Hewitt, Andre Agassi, dar și Simona Halep, cu toții au cunoscut succesul alături de antrenorul australian. Și cum adevărații lideri își recunosc greșelile, Darren Cahill a dat dovadă de sinceritate și a povestit care este cea mai mare greșelă pe care a făcut-o față de jucătoarea româncă.

Greșeala lui Darren Cahill față de Simona Halep

Antrenorul Simonei Halep a dat cărțile pe față și a mărturisit cum decurge relația lui cu jucătoarea româncă. Greșelile tecutului fac și ele parte din vață, așa că Darren Cahill a avut tăria de caracter să recunoască ce nu a funcționat, de-a lungul timpului, între el și Simona Halep.

Una dintre cele mai mari greșeli, spune antrenorul australian, a fost după finala de la Roland Garros, din iunie 2017. Atunci, Simona pierdea în fața jucătoarei din Letonia, Jelena Ostapenko, după ce a condus cu 1-0 la seturi și a avut și 3-0 în setul doi.

„Am făcut multe greșeli cu Simona. Nu există nici o îndoială cu privire la acest lucru. Una dintre cele mai mari greșeli am făcut-o după finala pierdută în fața lui Ostapenko la Roland Garros. Toată lumea a fost devastată… eu am fost devastat.

Simona plângea și nu știam ce să-i spus. Se gândea… «Aceasta a fost șansa mea. Aceasta a fost marea mea șansă de a câștiga un Grand Slam și am scăpat-o printre degete!»”, se spune într-un material apărut în codelist.biz, potrivit Prosport.ro

Darren Cahill, despre cea mai mare greșeală pe care a făcut-o față de Simona Halep.
Darren Cahill, despre cea mai mare greșeală pe care a făcut-o față de Simona Halep. „Mi-am dat seama că sunt un idiot”

Cahill: ”Mi-am dat seama că sunt un idiot

În urma acestui meci, Cahill a pus-o să muncească foarte mult pe Simona Halep, pentru a-și depăși limitele și a-și atinge obiectivele. A crezut că doar așa Simona ar putea să aibă parte de o revenire rapidă.

Rezultatele nu erau, însă, cele la care se așteptau, iar jucătoarea din România a fost învinsă de Johanna Konta și Garbine Muguruza. În acele momente nici Cahill nu mai știa ce e de făcut. Însă o discuție cu preparatorul fizic i-a schimbat viziunea asupra lucrurilor.

„Preparatorul fizic mi-a dat de înțeles că nu trebuie să împing lucrurile prea mult și că o îmbrățișare poate rezolva multe lucruri. Mi-am dat seama că sunt un idiot. M-am dus la Simona și am îmbrățișat-o. I-am spus că o iubesc. A fost o zi minunată pentru noi”, a mai spus Cahill.

Simona Halep ajungea pe primul loc în clasamentul WTA în luna octombrie, 2017, iar victoria care i-a adus această poziție a fost chiar împotriva letonei Jelena Ostapenko, în semifinalele turneului de la Beijing.

Urmăriți Impact.ro și pe