Cum a ajuns regele Charles să cumpere casa din Viscri. Povestea pe care puțini o cunosc

Badea Violeta 16.09.2022, 08:56

Proaspătul rege al Marii Britanii, Charles al III-lea, deține proprietăți în întreaga lume, inclusiv în țara noastră. Nu în București, așa cum probabil multă lume se așteptă, ci în Viscri, un sat situat în județul Brașov. Locuința a fost achiziţionată în anul 2006 și a fost deschisă publicului, devenind una dintre cele mai cunoscute destinații ale Transilvaniei. Iată cum a ajuns fiul Elisabetei a II-a să cumpere casa din Viscri!

Regele Charles al III-lea, fermecat de România

În anul 1998, actualul rege al Marii Britanii a călcat pentru prima oară în Transilvania și s-a îndrăgostit iremediabil de această parte a țării noastre.

În anul 2006, suveranul a cumpărat o casă în Viscri, un micuț sat din Transilvania. La exterior, locuința este vopsită în albastru și nu pare a fi genul de proprietate regală, însă in interior totul este renovat și amenajat în spiritul locului.

Acum, satul Viscri a ajuns să fie vizitat atât de români, cât și de străini, devenind popular la nivelul întregii Europe după ce, Charles al III-lea a decis să cumpere un imobil.

Mai mult, acesta a dat șansa publicului de a vizita respectiva casă, iar Viscri a ajuns să facă parte și din Patrimoniul Mondial UNESCO. Treptat, fiul Elisabetei a II-a a dat naștere unei fundații și a achiziționat mai multe proprietăți pe care le-a renovat.

Acum, acestea pot fi închiriate turiștilor. Suveranul s-a implicat în promovarea turismului și a tradițiilor locale. Nu de puține ori, monarhul Marii Britanii a vorbit despre frumuseţile Transilvaniei, despre peisajele superbe ale țării noastre și despre bunătatea localnicilor.

Citește și Cum a plecat regele Charles cu două sticle de vin de la Sibiu. Una a luat-o special pentru regina Elisabeta (Exclusiv)!

Regele Charles al III-lea in Viscri 3
Regele Charles al III-lea in Viscri 

Regele Charles al III-lea susține comunitățile rurale din România

Satul Viscri aparține comunei Bunești, iar povestea acestuia a început în secolul al XII-lea, atunci când secuii au fost aduși pentru a apăra hotarul estic al regatului.

Ei au construit la acea vreme un lăcaș de cult, care, de altfel, a și dat numele localității în maghiară și germană. Mai târziu, secuii au fost mutați în Covasna și Harghita de astăzi.

După ce Charles a achiziționat o proprietate în acest loc, presa britanică a realizat mai multe reportaje. Astfel, locul a devenit faimos în întreaga lume. Dar cum a ajuns fiul regretatei regine britanice aici?

Ei bine, actualul suveran al Marii Britanii susține comunitățile rurale din țara noastră, și asta chiar înainte de a păși în România. În anul 1987, acesta a fondat fundația Mihai Eminescu Trust.

Aceasta își avea sediul la Londra și avea rolul de a sprijini intelectualii români să fie în contact cu universităţi din vestul Europei, în special Oxford şi Cambridge, și cu personalități din Europa Occidentală.

În anul 1989, Charles a vorbit despre situaţia dramatică a satelor din România, cu ocazia expoziției Build A Better Britain, organizată la Londra de Civic Society.

În 2015, acesta a înființat o altă fundație, cu scopul de a păstra și proteja patrimoniului arhitectural al țării noastre. Așadar, proaspătul monarh al Regatului Unit s-a implicat în conservarea monumentelor istorice, în programul de reabilitare a mai multor sate săsești, întemeiate în Transilvania în secolul al XII-lea, astfel că unele dintre acestea sunt azi în patrimoniul UNESCO.

Toate veniturile obținute din închirierea proprietăților sale ajung în conturile acestei fundații. În ultimii trei ani, Fundația a investit în țara noastră nu mai puțin de un milion de lire.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...