Obiceiul ciudat al regelui Charles. Ce îl punea pe majordom să facă în fiecare dimineață, acesta a răbufnit

Andra Daoud 15.09.2022, 20:09
Obiceiul ciudat al regelui Charles. Ce îl punea pe majordom să facă în fiecare dimineață, acesta a răbufnit

Regele Charles este în centrul atenției în această perioadă, după ce a moștenit tronul de la mama sa, regina Elisabeta. În jurul noului monarh al Regatului Unit circulă tot felul de povești, unele dintre ele spuse chiar de apropiați sau de foști angajați ai acestuia. Regele Charles al III-lea avea un obicei pe care îl respecta cu sfințenie în fiecare dimineață, iar majordomul său trebuia să se supună.

Obiceiul din fiecare dimineață al regelui Charles

Se spune adesea că fețele regale au pretenții exagerate, iar adevărul nu este departe. În ceea ce-l privește pe noul monarh al Regatului Unit, unul dintre oamenii care au lucrat pentru el l-a dat de gol. Regele Charles are unele obiceiuri și pretenții la care ține foarte mult, așa că oamenii care lucrează pentru el trebuie să se conformeze.

Fostul majordom al regelui Charles a dat câteva detalii despre ce obiceiuri are acesta, sau cel puțin avea, în perioada când locuia la Clarence House. Cererile monarhului au fost dezvăluite pentru prima dată în anul 2015, într-un documentar produs pentru Amazon Prime: „Serving the Royals: Inside the Firm”. Paul Burrell, care a lucrat ca majordom atât pentru regele Charles, cât și pentru regina Elisabeta a II-a și pentru prinșesa Diana l-a dat de gol pe moștenitorul tronului.

Potrivit acestuia, regele Charles al III-lea are câteva tabieturi de la care nu se abate. Majestatea Sa vrea să aibă pijamalele apretate, șireturile călcate, apa să fie la o anumită temperatură, călduță, nu fierbinte, iar dopul de la baie să fie într-o anumită poziție.

Un obicei pe care mulți l-ar cataloga drept ciudat este că dimineața, când se spală pe dinți, regele le cere valeților să îi pună un centimetru de pastă de dinți pe periuță, nici mai mult, nici mai puțin. În ceea ce privește micul dejun, „Charles are o opțiune sănătoasă. Vrea pâine de casă, un bol cu ​​fructe proaspete, sucuri de fructe proaspete”, a spus bucătarul Graham Newbould, care a lucrat pentru familia regală.

Obiceiul ciudat al regelui Charles. Ce il punea pe majordom sa faca in fiecare dimineata, acesta a rabufnit
Regele Charles cere ca pasta de dinti sa fie pusa intr-un anumit fel pe periuta

Talentul nebănuit al regelui Charles

Noul monarh al Marii Britanii are un talent despre care nu multă lume știe. L-a descoperit și l-a cultivat în anii copilăriei și ai adolescenței, în timp ce era elev la Gordonstoun School din Scoţia.

Sub îndrumarea profesorului său de desen, Robert Waddel, Charles a început să picteze, activitatea reprezentând, pentru el, o evadare din singurătatea ce îl măcina la internat, unde fusese trimis la decizia tatălui său, Prințul Consort Philip, ca să se „maturizeze”. Dorul de casă este evident, primele sale schițe fiind ale unor clădiri ce aparțin Familiei Regale, precum Castelul Mey, reşedinţa bunicii sale, Regina Mamă, ori Castelul Balmoral, preferatul mamei sale.

Mai bine de jumătate de veac mai târziu, pasiunea a rămas, suveranul trecând de la schițe și peisaje la portrete de familie. Charles al III-lea a semnat și un portret al Prințului Harry, fiul său cel mic.

Monarhul lucrează în acuarelă, operele sale fiind expuse pentru întâia oară la Castelul Windsor în 1977, alături de lucrări ale reginei Victoria, ea însăși o pasionată de acuarelă, și ale ducelui de Edinburgh. Operele regelui Charles al III-lea au fost expuse, de-a lungul timpului, în numeroase vernisaje și la evenimente caritabile. Toți banii obținuți din vânzarea acestora au fost mers către fundația sa, „The Prince of Wales’s Charitable Fund”.

 

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe