Cum a ajuns Nadia Comăneci acasă la Benone Sinulescu. Detalii neștiute din trecutul celor doi

Stan Filon 18.11.2021, 17:46
Cum a ajuns Nadia Comăneci acasă la Benone Sinulescu. Detalii neștiute din trecutul celor doi

Nadia Comăneci este cu siguranță devastată de moartea lui Benone Sinulescu, deoarece îi lega o prietenie de foarte mulți ani. Sportiva de geniu a României s-a refugiat acasă la artist, atunci când nu a mai suportat umilințele de la lotul național de gimnastică. Se întâmpla acum peste 45 de ani!

Cum a ajuns Nadia Comăneci acasă la Benone Sinulescu

Nadia Comăneci și Benone Sinulescu erau prieteni de foarte mult timp, iar vestea morții îndrăgitului artist a întristat-o profund, cu siguranță. Cei doi aveau amintiri comune, din vremea de aur a României, de pe vremea comunismului.

Nadia Comăneci a suferit mult la lotul național de gimnastică, acolo unde a cunoscut atât succesul total, dar și umilințe de nedescris. Sportiva suferea efectiv de foame, iar pe lângă asta mai primea și corecții fizice care lăsau urme fizice, dar și psihice.

Cum a ajuns Nadia Comaneci acasa la Benone Sinulescu
Cum a ajuns Nadia Comaneci acasa la Benone Sinulescu

Prieteni vechi

Chiar dacă era puțin mai ferită de umilințele antrenorilor, și Nadia a fost nevoită să facă efectiv foamea. Se întâmpla înaintea unei competiții din Mexic, când antrenorul Bela Karolyi i-a spus Nadiei Comăneci că s-a îngrășat și trebuie să mănănce doar aer.

Sportiva a răbdat cât a putut, însă ajunsă la capătul răbdării, a fugit pur și simplu. A plecat pe jos și s-a oprit direct la magazin, de unde și-a cumpărat cașcaval și a mâncat pe săturate. I-a fost frică să se mai întoarcă la baza sportivă și nici nu mai dorea. tot ce voia era să ajungî acasă, la mama ei.

Nu a avut unde să se ducă, așa că s-a dus acasă la nimeni altul decât la Benone Sinulescu, unde s-a ascuns vreo două zile. Securitatea a aflat însă relativ ușor unde se află sportiva, deoarece ascultau telefonul mamei marei sportive. Benone Sinulescu a sunat-o pe mama Nadiei Comăneci și i-a spus unde este fiica sa. Așa a aflat și Securitatea. La scurt timp după apel, cântărețul s-a trezit la ușă cu mai mulți securiști care au întrebat unde este Nadia Comăneci. Aceștia au preluat-o pe sportivă și au dus-o înapoi la antrenamente.

Astăzi, Benone Sinulescu a murit. Avea 84 de ani. A murit pe perna sa, acasă, deoarece s-a temut să se mai ducă la spital, din cauza coronavirusului. A avut o pneumonie care l-a răpus, după cum ne-a declarat soția sa.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...