Cum a ajuns magazinul Dedeman să se numească aşa. Sigur nu ţi-ar fi trecut prin cap

Andra Daoud 26.03.2022, 10:38
Cum a ajuns magazinul Dedeman să se numească aşa. Sigur nu ţi-ar fi trecut prin cap

Dedeman este una dintre afacerile românești care scriu povești de succes de 30 de ani. Frații Dragoș și Adrian Pavăl au pornit de la un magazin de câțiva metri pătrați, în Bacău, în jurul căruia au construit un business de milioane de euro, cu magazine în toată țara. Puțini știu însă de la ce vine numele afacerii și cum a fost ales.

Cum a ajuns magazinul Dedeman să se numească așa

În urmă cu 30 de ani, frații Pavăl au deschis la Bacău primul magazin de materiale de construcții. În prezent, compania Dedeman deține magazine în toată România și este lider național în ceea ce privește retailul materialelor de construcții și al amenajărilor interioare.

Dedeman este numărul unu pe piața autohtonă de bricolaj încă din 2010, iar din 2012 deține cel mai mare număr de magazine de materiale de construcții din România. În 2022, Dedeman are 57 de magazine în țara noastră.

Dar de la ce vine denumirea magazinului și cum a ales Dragoș Pavăl, unul dintre fondatori, să numească afacerea așa? Omul de afaceri a povestit, la un moment dat, într-un interviu, cum a ajuns magazinul lui să se numească Dedeman.

Îmi pregătisem niște denumiri, dar erau deja luate. Cei de la registru mi-au spus să mă gândesc repede la ceva, să-mi pun numele, orice. Nu prea îmi plăcea treaba asta cu numele, dar stând acolo, la coadă, am încercat să compun ceva. Eu – Dragoș, soția – Denise, fratele meu – Adrian. De-de-an. Nu suna bine. M-am gândit la soacră-mea, Margareta și am mai pus și un M. Așa a ieșit Dedeman”, a povestit afaceristul.

Cum a ajuns magazinul Dedeman să se numească aşa. Sigur nu ţi-ar fi trecut prin cap
Dragoș și Adrian Pavăl, fondatorii Dedeman

Frații „Dedeman”, în topul celor mai bogați români

Succesul afacerii Dedeman se traduce în profitul care i-a plasat pe frații Pavăl pe locul 2 în topul celor mai bogați români, clasament întocmit de publicația Forbes, la finalul anului trecut. Dragoș și Adrian Pavăl au o avere cumulată de 8,9 miliarde de lei, fiind mai bogați în prezent și decât Ion Țiriac.

Cei doi afaceriști și-au extins în ultimii ani afacerile și dincolo de domeniul materialelor de construcții și al amenajărilor interioare și au investit și în alte domenii. La finalul anului trecut, de exemplu, frații Pavăl au cumpărat clădiri de birouri în București și Cluj-Napoca și au făcut investiții în domeniul imobiliar de aproape 50 de milioane de euro.

Frații Pavăl dețin acțiuni și la compania Alro Slatina, dar și în alte domenii. Investițiile le fac prin intermediul Pavăl Holding, una dintre cele mai valoroase 100 de companii din economia românească, care este evaluată la 4,2 miliarde de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe