EXCLUSIV

Reacția oficială a Dedeman, după ce s-a zvonit că vor crește prețurile cu 25%, din februarie. ”Totul este în funcție de furnizori”

Gabriela del Pupo 19.01.2022, 14:46
Reacția oficială a Dedeman, după ce s-a zvonit că vor crește prețurile cu 25%, din februarie. ”Totul este în funcție de furnizori”

După ce s-a zvonit că un mare lanț de magazine de produse de bricolaj ar putea mări prețurile cu 25 % de la 1 februarie, reprezentanții Dedeman spun că totul depinde de furnizor, dar că scumpirea materiei prime va duce automat și la o creștere a prețurilor.

„Vom crește prețurile doar atunci când și furnizorii noștri le vor mări”

Reprezentanții Dedeman spun că nu pot anticipa măsura în care vor fi crescute prețurile pentru produsele comercializate de lanțul de magazine însă dacă furnizorii vor veni cu alte oferte automat aceasta va duce și la o creștere a prețurilor. Impact.ro a solicitat un punct de vedere după ce în spațiul public au fost vehiculate informații cu privire la scumpirea produselor cu 25% de la 1 februarie.

„Vom crește prețurile doar atunci când și furnizorii noștri le vor mări.

Referitor la valoarea de creștere, nu putem face estimări în această privință deoarece nu există un procent valabil pentru toate categoriile de produse. Acesta diferă în funcție de creșterea de preț a materiilor prime și a costurilor de producție pentru fiecare produs în parte, care desigur se reflectă în prețul final al acestuia.” au răspuns reprezentanții Dedeman la solicitarea redacției.

Dragos Paval, director si actionar principal al companiei Dedeman, lider pe piata romaneasca a retailului de bricolaj. Foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos
Dragos Paval, director si actionar principal al companiei Dedeman, lider pe piata romaneasca a retailului de bricolaj. Foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos

Criza scumpirilor cauzate de liberalizarea prețurilor la energie

Chiar și lemnele de foc s-au scumpit în acest an cu peste 300% și criza cauzată de lipsa resurselor energetice ar putea afecta și sectorul producătorilor de produse de bricolaj.

Magazinele de bricolaj au cunoscut vânzări record în pandemie și creștere a cererii, însă scumpirea materiei prime ar putea duce și la o creștere a prețurilor.

„Articolele de uz gospodăresc, decorațiunile, lacurile și vopselele sunt în topul vânzărilor, dar în același timp creșteri de vânzare au avut și articolele din categoria instalațiilor sanitare, instalațiilor electice, mașinilor și echipamentelor, electrocasnicelor, placajelor ceramice, lemnului, laminatelor, a prăfoaselor sau a feroneriei”, declara Oana Nechita Managerul Executiv al Brick, pentru Capital.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...