Cum a ajuns Liviu Dragnea să trăiască din banii Irinei Tănase şi ai copiilor. “Nu câştig foarte mult”

Ana Anitoiu 20.09.2021, 14:44
Cum a ajuns Liviu Dragnea să trăiască din banii Irinei Tănase şi ai copiilor. “Nu câştig foarte mult”

Liviu Dragnea a ajuns să trăiască din banii Irinei Tănase şi ai copiilor săi. Fostul lider al PSD, care a fost eliberat condiționat pe 15 iulie, are o nouă ocupație, dar nu îi ajung banii din salariu.

Liviu Dragnea susține că n-a fost în vacanțe exotice pe bani publici

La aproximativ două luni de când a ieșit din închisoare, fostul președinte al Camerei Deputaților susține că nu există nicio probă împotriva lui în alte dosare penale. Liviu Dragnea a ținut să precizeze că presupusele vacanțe exotice în care el ar fi fost din bani publici sau fonduri asigurate de PSD au fost o invenție.

”Veste proastă pentru unii, în special pentru cei de la PSD care au dat această informaţie. Eu nu am fost în Bali niciodată, nu am fost în Republica Dominicană, nu am fost în Punta Cana, nu am fost nici în Bora Bora, nu am fost în acele locuri de care se vorbeşte în acea ştire senzaţională apărută fix la Comitetul Executiv al PSD-ul când ei discutau despre faptul că, vezi Doamne, mi-am făcut partid.

Nu am fost nicăieri pe bani publici într-o vacanţă cu Irina, nu am folosit banii partidului pentru a merge în vacanţă. Dacă altcineva de la partid a fost în aceste vacanţe exotice cu bani de la partid, e problema lui sau a lor”, a spus Liviu Dragnea duminică seară la Realitatea Plus.

Cum a ajuns Liviu Dragnea sa traiasca din banii Irinei Tanase si ai copiilor
Liviu Dragnea

Liviu Dragnea susține că era bogat înainte de a intra în politică

Fostul lider al PSD a precizat că nu avea probleme financiare atunci când a intrat în politică și că n-a fost toată viața bugetar. Liviu Dragnea a enumerat afaceri pe care la avea în anii 1990.

”Eu am hotelul de la Turnu  Măgurele, un apartament la Turnu Măgurele, teren intravilan, ăla pe care stă hotelul. (…) În 1990 am fost prima iniţiativă privată din jumătatea de sud a României, asociaţie cu scop lucrativ.

În 96, când eu am devenit prefect, aveam un complex hotelier, trei restaurante între care cel mai mare din judeţ, două centre en gros, trei magazine. Aveam de asemenea, în 96 terenuri intravilane, aveam clădiri”, a spus Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea, despre cum se descurcă cu banii după ieșirea din închisoare

În prezent, Liviu Dragnea, în vârstă de 58 de ani, lucrează la firma fiului său, Ștefan. Însă, din salariul lui poate încasa doar o treime, deoarece restul este sub sechestru.

”Trăiesc din două treimi din salariu, pentru că o treime este pus sechestru de la DNA (…), nu câştig foarte mult, dar cu ce câştigă Irina ca salariu cu ce câştig şi eu, cu ce mă ajută copiii, nu mor de foame”, a mai spus Liviu Dragnea.

Fostul lider al PSD a mai spus că a vândut multe dintre bunurile pe care le-a avut, astfel încât să-și poată construi locuinţa din Alexandria. Liviu Dragnea mai este implicat în două dosare: TelDrum și cel referitor la vizita în Statele Unite ale Americii.