Amintirile din închisoare ale lui Liviu Dragnea. ”A fost ca în Evul Mediu. M-au întrebat de ce am vorbit despre Iohannis”

Iancu Andreea 19.09.2021, 22:08
Amintirile din închisoare ale lui Liviu Dragnea. ”A fost ca în Evul Mediu. M-au întrebat de ce am vorbit despre Iohannis”

Fostul președinte al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a făcut dezvăluiri incredibile despre perioada în care se afla în spatele gratiilor, acesta povestind o parte dintre amintirile sale din închisoare, după eliberarea condiționată din penitenciar. După ce a cunoscut din nou libertatea, fostul lider PSD a vorbit despre situația închisorilor din România precum și despre figuri politice importante, precum președintele Klaus Iohannis.

Care sunt amintirile lui Liviu Dragnea din închisoare

Liviu Dragnea, fostul președinte al social-democraților a oferit primul său interviu la postul Realitatea TV, dezvăluind amintirile sale din închisoare. Experiențele trăite de către politician au fost unele care l-au marcat și care l-au ajutat să descopere și mai multe dedesubturi în privința vieții politice românești. Liviu Dragnea a avut cuvinte dure la adresa actualului președinte al țării, Klaus Iohannis, însă nu s-a sfiit să facă declarații acide și la adresa partidului al cărui lider a fost înainte de încarcerare.

Dragnea s-a plâns în primul rând de tratamentele rele din penitenciar. Se pare că situația închisorilor din România l-a nemulțumit pe fostul lider social-democrat, care a comparat penitenciarul în care a petrecut doi ani și două luni, dintre cei trei ani și jumătate cât a fost sentința inițială, cu închisorile din Evul Mediu.

Nu am nimic de ascuns. În penitenciar a fost ca în iad. Din păcate, sistemul penitenciar din România e gândit greşit. Societatea greşeşte că tratează superficial şi contrar a ceea ce se întâmplă în ţările din vest. Acolo se pune accent pe consiliere psihologică. Ei sunt interesaţi ca cei care ies să fie mai puţin tentaţi să repete o altă infracţiune. În România se doreşte o ţară ca afară, dar închisorile să fie ca în Evul Mediu, a explicat Liviu Dragnea în primul său interviu în libertate, la Realitatea TV.

Amintirile lui Liviu Dragnea din închisoare
Liviu Dragnea a fost eliberat condiționat, după doi ani și două luni ispășiți din pedeapsă

“M-au întrebat de ce am vorbit despre Iohannis”

Deși unii s-ar fi așteptat ca Liviu Dragnea să se bucure de tratament preferențial, dat fiind faptul că era o personalitate celebră în politica românească, politicianul a mărturisit că lucrurile au stat complet diferit. Acesta a lansat acuzații la adresa ANP, care ar fi venit să îl verifice, după ce a fost “tras de mânecă” pentru că a vorbit despre Klaus Iohannis.

Am avut un sistem preferenţial negativ. În special după discuţia cu tine (n.r – cu Anca Alexandrescu). A doua zi după convorbire au venit trei tineri de la ANP ca să-mi ia o declaraţie pentru a explica de ce am vorbit politică. Eu le-am cerut să-mi spună cine sunt, ca să-i trec în ce scriam. M-au întrebat de ce am vorbit despre Iohannis. Pe lege şi pe regulament nimeni de la ANP nu avea de ce să vină să mă întrebe, a punctat Liviu Dragnea, în cadrul interviului.

Dragnea s-a întors împotriva social-democraților. “Există această structură coordonată de Iohannis, ajutată şi de PSD”

Nici tratamentul din penitenciar nu a fost unul în conformitate cu legile, spune fostul lider PSD. Liviu Dragnea a povestit că acesta a petrecut nouă luni la izolare, având parte de ieșiri la lumină timp de mai puțin de o oră. Acesta s-a lăudat însă că a reușit să câștige în fața instanței, în privința nemulțumirilor sale.

Au fost o serie de abuzuri asupra mea. Nouă luni am stat la izolare. Ieşeam într-o zi doar 50 şi ceva de minute. Dar nu când era soare. În final, am câştigat prin hotărâri judecătoreşti, a menționat fostul lider PSD.

Amintirile lui Liviu Dragnea din închisoare
Fostul lider PSD a vorbit despre personaje politice importante

“Ce este acum în România este o dictatură a lui Iohannis”

Liviu Dragnea nu a omis să lanseze acuzații dure la adresa lui Klaus Iohannis, despre care susține că ar fi avut implicații în modul în care s-a desfășurat timpul petrecut de el în penitenciar. Politicianul a mai precizat faptul că președintele țării controlează, inclusiv cu ajutorul PSD, tot ceea ce se petrece în România, acuzând fostul său partid și pe Șeful Statului că își doresc predarea țării către conducerile străine.

Rahova este o Românie mai mică. Sunt toate categoriile sociale. Curtea e mică, ude stau 1400-1500 de persoane. Mi se spunea că toate convorbirile telefonice şi ce făceam acolo ajungeau să fie citite de Iohannis. Mi se spunea că se fac presiuni pe fosta conducere de la penitenciar. Se făcea presiune pe ei să mă scoată de la muncă. Nu înţelegeam de ce. Am înţeles în februarie anul ăsta. Dacă nu eram scos, în februarie eram liber. Mi s-a transmis că nu trebuia să ies atunci. Ce văd eu după ce am ieşit. Acolo nu am vrut să văd ştirele, dar aflam de la ceilalţi. Ce este acum în România este o dictatură a lui Iohannis. Există această structură coordonată de Iohannis, ajutată şi de PSD, care este coordonat tot de Iohannis. Vor să predea România bucată cu bucată, teren cu teren, domeniu cu domeniu, au fost explicațiile politicianului.

Totodată, fostul șef al PSD a explicat că, în opinia sa, președintele Iohannis încearcă să se protejeze, avândul drept ajutor pe Florin Cîțu.

Alt obiectiv pentru Guvern, cum să ia comisioane din ce în ce mai grase, pe sume uriaşe cheltuite. Pentru Iohannis obiectivul e de protecţie personală. Cred că Traian Băsescu ştie multe lucruri şi nu s-au repezit pe el, dar i-au măcelărit familia. Lui Iohannis îi e teamă că după ce nu va mai fi preşedinte îl leagă. Atunci nu i se mai muşamalizează. Cîţu l-a schimbat pe Stelică de la Justiţie, care avea doar obiectivul desfiinţării SIIJ, ca Stelică să nu facă propuneri necontrolabile de către ei. Ăsta a fost principalul obiectiv al lui Iohannis. Pentru asta merge cu Cîţu până în pânzele albe. Diferenţa între PSD şi ceilalţi este că strigă la ambasade că “dacă ne alegeţi pe noi, vă dăm şi mai mult”, a mai punctat Liviu Dragnea