EXCLUSIV

Cum a ajuns Axinte de la Vacanţa Mare la munca de jos. „Mătur şi străzile, aștept să fiu repartizat” EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 07.09.2021, 15:50

Celebrul actor Florin Petrescu, alias Axinte din ”Vacanța Mare”, a avut o vară plină de contracte, cu spectacole de succes la terasele de pe Litoral, alături de Daniela Gyorfi. Comicul ne-a povestit, în interviul oferit în exclusivitate pentru impact.ro, despre viața artistică, dar și despre fiul său, înalt cât el.

În curând, Florin va trebui să facă muncă în folosul comunității, însă e pregătit de treabă: ”Mătur și străzile, dacă e nevoie, nu mi-e rușine!”, ne-a declarat artistul, care a trecut printr-un încâlcit proces de șantaj, în urma căruia a primit și doi ani de închisoare cu suspendare.

Artistul Florin Petrescu a fost condamnat, în 2020, la doi ani de închisoare cu suspendare, dar și la 60 de zile de muncă în folosul comunității, după ce a recunoscut şantajul din 2012. Atunci, Dan Diaconescu, patronul OTV, l-ar fi trimis să discute cu fostul director al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, despre bani, și i-ar fi cerut să sponsorizeze televiziunea, pentru a nu da în vileag nişte informaţii compromiţătoare.

„Condamnă inculpatul Petrescu Ion la pedeapsă principală de 2 ani închisoare. În baza art. 91 alin. 1 C. pen. dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale de 2 ani închisoare pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani”.

Va presta 60 de zile la Administrația Domeniului Public? ”Mătur și străzile, dacă e nevoie!”

În decizia judecătorească este precizată și pedeapsa cu munca în folosul comunității: ”În temeiul art. 93 alin. 3 Cod penal, inculpatul Petrescu Ion va presta o muncă neremunerata în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 zile, fie la Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6, fie la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Sector 6, Serviciul de Probaţiune Bucureşti urmând să desemneze instituţia unde condamnatul va presta munca neremunerata în folosul comunităţii”.

Întrebat de reporterii impact.ro dacă a prestat deja această muncă, Florin Petrescu ne-a declarat, în exclusivitate: ”Nu, încă nu m-au căutat, mai este timp, a fost și pandemie, anul trecut. Dar voi face tot ce mi se cere. Mătur și străzile, dacă e nevoie, nu mi-e rușine! Voi munci toate acele zile. Aștept să fiu repartizat!”.

vacanta mare
vacanta mare

Florin Petrescu și Daniela Gyorfi, succes pe Litoral: ”Facem show, umplem terasele”

Toată vara, Florin Petrescu a muncit cot la cot cu colegii lui din lumea artistică pentru a pune un ban deoparte, pentru iarnă: ”Nu știm ce se va întâmpla cu valul patru, poate iar ne bagă în case, așa că am făcut economii și am strâns bani pentru iarnă.

Tragem tare, căci se triplează prețurile la curent. A mers foarte bine, vara asta, a fost multă lume, turiștii au stat mai mult în țară, au fost evenimente, la terase. Eu și Daniela Gyorfi facem atmosferă, facem show, umplem terasele”.

Dar, Florin are în agendă și recitaluri la nunți: ”Am fost la Tg. Ocna, cu Ionuț Dolănescu, Mioara Velicu, Julia Jianu și cu Daniela Gyorfi, a fost nuntă mare. Din păcate, nu s-au mai ținut vara asta zilele orașelor”, ne-a mai precizat actorul, în exclusivitate pentru impact.ro

”Mi-e dor de Vacanța Mare, dar momentan fiecare e cu treaba lui”

Florin Petrescu duce dorul colegilor din grupul umoristic ”Vacanța Mare”, care i-a adus celebritatea: ”Ar fi frumos să jucăm din nou împreună, dar Mugur are localurile lui, este ocupat cu această afacere, iar Radu are show-uri singur, în localuri.

Iar eu sunt prin toată țara. Poate, într-o bună zi, se va striga din nou catalogul și vom reîncepe filmările și spectacolele”, ne-a mai dezvăluit actorul, pentru impact.ro

”Fiul meu e înalt cât mine!”

Axinte este tare mândru de băiatul lui, Eduard, premiant: ”Fiul meu e mare acum, măsoară 1,70 m, la 14 ani, a făcut baschet.

Trece în clasa a opta, trebuie să învețe pe rupte, că vin examenele. El este foarte bun la matematică, e materia care îi place enorm”, ni s-a mai confesat Florin Petrescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...