Cu o întârziere de 5 ani, Autostrada A10 va fi deschisă în această toamnă. Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii a făcut marele anunţ

Nicu Stan 19.06.2021, 08:41
Cu o întârziere de 5 ani, Autostrada A10 va fi deschisă în această toamnă. Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii a făcut marele anunţ

Cu o întârziere de 5 ani, Autostrada A10 va fi deschisă în această toamnă. Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii a făcut marele anunţ. Cine l-a însoțit pe Cătălin Drulă pe șantierul autostrăzii, vedeți în articolul de mai jos.

Ministrul Transporturilor garantează că A 10, Sebeș-Turda, va fi deschisă circulației din toamnă. A10 ar fi trebuit să fie dată în folosință acum 5 ani

La 5 ani distanță de când ar fi trebuit să fie dată în folosință, Autostrada A10 va fi deschisă în această toamnă. Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, a fost cel care a făcut marele anunţ.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, a anunţat că anul acesta se va putea circula pe întreaga autostradă Sebeş-Turda, în contextul în care constructorul a dat asigurări că lotul 2 al autostrăzii va fi gata în această toamnă.

Catalin Drula si Dan Barna s-au asigurat ca lucrarile la A10 decurg bine
Catalin Drula si Dan Barna s-au asigurat ca lucrarile la A10 decurg bine

Cătălin Drulă, împreună cu Dan Barna, s-a asigurat că în acest an va inaugura tronsonul de 29 de kilometri de autostradă

”O altă oprire pe traseul şantierelor. Împreună cu Dan Barna, astăzi am fost şi pe autostrada Sebeş-Turda – lotul 2, unde m-am asigurat că anul acesta, aşa cum am anunţat, vom deschide tronsonul de 29 de km dintre Alba Iulia şi Aiud. Am obţinut promisiunea fermă a constructorului că în toamnă lotul va fi gata şi că pe întreaga A10 se va putea circula în acest an. În plus, antreprenorul a finalizat soluţia tehnică de remediere a alunecării de teren care a creat probleme la km 19 şi s-a apucat de implementarea ei.

A10 face legătura între coridoarele A1 Sibiu-Deva-Timişoara-Arad şi A3 Mureş-Cluj-Oradea

Pe tronson se aştern zilnic circa 2.000 de tone de asfalt. Aşadar, sper să încheiem odată acest proiect mult întârziat, demarat în 2014 şi care ar fi trebuit să fie gata în 2016 (!) şi să putem circula în sfârşit pe autostrada care face legătura între două coridoare principale, A1 Sibiu-Deva-Timişoara-Arad şi A3 Mureş-Cluj-Oradea”, a scris pe Facebook ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

El a mai scris pe pagina proprie de socializare că nodul de la Sebeş, care face legătura între A10, DN1 şi A1, va fi gata în iulie 2021.

Nodul de la Sebeș va fi gata în luna iulie a acestui an

”Încă un anunţ: nodul de la Sebeş – pe care tocmai l-am vizitat şi care face legătura între A10, DN1 şi A1 – va fi gata în iulie, conform promisiunii constructorului. Aici va fi o finalizare a nodului în două etape. În prima fază, pe 15 iulie, vor fi terminate bretelele dinspre Deva, iar la final de iulie cele dinspre Sibiu”, a subliniat Cătălin Drulă.