Românii vor putea circula pe o nouă autostradă până în toamnă. Despre ce şosea este vorba

Nicu Stan, Mihai Roșoiu 26.05.2021, 20:54
Românii vor putea circula pe o nouă autostradă până în toamnă. Despre ce şosea este vorba

Românii vor putea circula pe o nouă autostradă până în toamnă. Despre ce şosea este vorba, vedeți în articolul de mai jos.

Românii vor putea circula pe o nouă autostradă din august. Despre ce este vorba

Românii vor putea circula pe o nouă autostradă până în toamnă. În acest sens, noul preşedinte al Aktor, grecul Christos Panagiotopulos, s-a deplasat special în România, în această perioadă, pentru a discuta cu reprezentanţii CNAIR şi ai Ministerului Transporturilor.

La finalul întâlnirii, președintele Aktor a venit cu o veste bună şi a anunţat că în România va fi construită o nouă autostradă. Autostrada Sebeş-Turda, A10, cea care va lega judeţul Sibiu de judeţul Cluj Napoca, ar urma să fie finalizată şi deschisă pentru şoferi până în toamna acestui an.

Christos Panagiotopoulos, seful Aktor
Christos Panagiotopoulos, seful Aktor

De ce a venit Christos Panagiotopulos în România

Anunţul a fost făcut chiar de însuși Christos Panagiotopulos, noul preşedinte al companiei grecești Aktor, care lucrează deja la lotul doi al şoselei de mare viteză, anunță Sibiu 100.

Grecul a venit special în România în aceste zile pentru a sta la masă cu reprezentanţii CNAIR şi ai Ministerului Transporturilor, pentru a pune totul la punct.

Ce asigurări a dat Christos Panagiotopulos

Cu acest prilej, Christos Panagiotopulos a dat asigurări că în toamna acestui an se va putea circula pe noua autostradă. Conform sursei citate, Christos Panagiotopulos le-a mai spus ziariștilor că proiectul din România a primit finanţare din partea companiei, întocmai pentru ca acesta să se poată finaliza la timp.

Compania Aktor mai are şantiere în țara noastră, şeful acestei companii subliniind că România este a doua ca importanţă după Grecia, în portofoliul companiei pe care o reprezintă.

Lotul 1 este și el aproape de finalizare

Veștile bune nu s-au oprit aici. Pe celălalt lot al autostrăzii, respectiv lotul 1, care a fost construit de constructorii italieni de la Impresa Pizzarotti, lucrările rămase neterminate sunt şi ele aproape de finalizare.

De asemenea, acest segment de autostradă a fost dat în folosinţă în decembrie a anului 2020, însă nodurile de la capete, de la Sebeş şi la Alba Iulia, mai necesitau lucrări pentru a fi terminate.

A10 trebuia să fie gata

Autostrada Sebeș – Turda, cunoscută cu codul A10 în rețeaua de drumuri naționale, ar fi trebuit să fie gata odată cu celelalte loturi, care astăzi sunt deja în folosință. Din nefericire, problemele financiare ale grecilor de la Aktor au întârziat lucrările, astfel că abia după venirea noului guvern situația și-a revenit.

Între timp lucrurile au avansat, astfel că ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a dat inițial un termen optimist, luna august a acestui an, pentru deschiderea traficului pe sectorul care începe de la Alba Iulia și se termină la Aiud.

Dezvăluiri inedite despre bani și propuneri indecente!
Urmăriți Impact.ro și pe