Cu cine joacă Simona Halep în sferturi la Wimbledon 2022. Cele două jucătoare s-au mai înfruntat de trei ori

Sorin Barbu 05.07.2022, 13:59
Cu cine joacă Simona Halep în sferturi la Wimbledon 2022. Cele două jucătoare s-au mai înfruntat de trei ori

Simona Halep a câștigat patru meciuri la Wimbledon și nu a pierdut niciun set. După duelul din optimile competiției cu Paula Badosa a aflat cu cine joacă în sferturi: Amanda Anisimova, locul 25 WTA. Cele două jucătoare s-au înfruntat de trei ori, iar sportiva din România a câștigat două întâlniri, ultima acum două săptămâni.

Cu cine joacă Simona Halep în sferturi la Wimbledon 2022. Cele două sportive s-au înfruntat și acum două săptămâni

Simona Halep a jucat spectaculos în duelul cu Paula Badosa din optimile turneului de la Wimbledon. A fost un „tenis șampanie”, un advevărat recital pe care l-au recunoscut și jurnaliștii spanioli care au văzut că sportiva iberică, aflată pe locul 4 WTA, nu a avut nicio șansă în fața câștigătoarei turneului din anul 2019.

Simona Halep a ajuns la 11 victorii consecutive la turneul londonez, iar anul acesta și-a câștigat meciurile fără să piardă un set. După confruntarea cu Paula Badosa, sportiva din România a mers la conferința de presă și a vorbit despre emoțiile pe care le-a avut pentru că a jucat din nou pe arena principală.

Jurnaliștii au fost pe fază și după ce au aflat cu cine joacă Simona Halep în sferturi la Wimbledon 2022 i-au adresat întrebări despre duelul cu Amanda Anisimova. Cele două sportive s-au înfruntat și acum două săptămâni, în sferturi, la Bad Homburg, iar jucătoarea din Constanța a câștigat fără emoții.

„Meciul cu Anisimova va fi diferit față de cel de la Bad Homburg. Evident, pentru mine a fost un meci extraordinar atunci. Acum mă aștept să fie greu.

Voi încerca să joc la fel ca astăzi, să rămân concentrată asupra mea. Știu că pot practica un tenis de calitate din nou, dar va fi o provocare mare. Sunt sferturile de finală la Wimbledon! Abia aștept, sunt pregătită!”, a declarat, la conferința de presă, jucătoarea care a început turneul pe locul 18 WTA.

Cele două jucătoare au lucrat cu același antrenor. Darren Cahill a pregătit-o în două rânduri pe Simona Halep și au obținut multe succese, iar pe Amanda Anisimova a  antrenat-o doar două luni și a renunțat la colaborarea cu ea din cauza problemelor cauzate de pandemia de COVID-19.

Când este programat meciul Simona Halep – Amanda Anisimova

Simona Halep și-a asigurat prin calificarea în optimi un cec de 360.000 de euro, iar o nouă victorie i-ar aduce încă 260.000 de euro. Marele premiu al turneului este de două milioane de lire sterline, adică aproximativ 2,34 milioane de euro.

Partida în care Simona Halep o va înfrunta pe Amanda Anisimova se va desfășura miercuri și va fi transmisă în direct de Eurosport 1. Organizatorii nu au comunicat ora, dar se știe sigur că acest duel nu va începe mai devreme de ora 13.00. Câștigătoarea partidei o va întâlni pe învingătoarea dintre australianca Ajla Tomljanovic și kazaha Elena Rybakina.

Urmăriți Impact.ro și pe