Cu ce bani trăiește Marina Voica, la 85 de ani. Artista a dat o lecție de demnitate

Andra Daoud 12.07.2022, 11:14
Cu ce bani trăiește Marina Voica, la 85 de ani. Artista a dat o lecție de demnitate

Marina Voica a încântat publicul cu vocea ei timp de câteva decenii, însă a ajuns ca acum să trăiască dintr-un venit lunar foarte mic. Artista nu încasează pensie de la statul român, ci doar o pensie de urmaș, după soțul ei, și o indemnizație de la Ministerul Culturii. Marina Voica a vorbit despre suma de bani cu care se întreține în fiecare lună și a dat o lecție de demnitate multora.

Ce venituri încasează lunar Marina Voica, la 85 de ani

După o viață petrecută pe scenă, Marina Voica a ajuns, la 85 de ani, să trăiască dintr-o pensie de urmaș și dintr-o indemnizație pe care o primește din partea Ministerului Culturii. În timp ce mulți artiști se plâng că primesc pensii mici, Marina Voica dă o lecție de demnitate și recunoaște că a fost toată viața un artist liber profesionist și că nu a contribuit la sistemul de pensii, prin urmare nu primește un astfel de venit.

Marina Voica a fost căsătorită cu medicul cardiolog Viorel Teodorescu, iar după moartea acestuia, încasează o pensie de urmaș în valoare de 1.900 de lei. Chiar dacă suma este foarte mică, artista nu se plânge, dimpotrivă. Este recunoscătoare pentru că primește și o indemnizație de merit, cu ajutorul căreia își rotunjește venitul lunar și reușește să se descurce de la o lună la alta.

„Nu mă plâng nici din punct de vedere material, chiar dacă nu am pensie de la stat. Am fost artist liber profesionist. Mă mulțumesc cu pensia de urmaș (după moartea soțului său).

Și, mulțumită Ministerului Culturii, primesc o indemnizație de merit, datorită valorii recunoscute de public a muncii mele și a vechimii în activitatea artistică. Nu am probleme cu partea materială. Nu am regrete, iar cea mai mare împlinire a vieții mele este că trăiesc, că mă bucur de lumea noastră.”, a precizat Marina Voica, la Pro TV.

După mai bine de 50 de ani în care și-a încântat fanii cu muzica ei, artista este recompensată de statul român cu o indemnizație care reprezintă de trei ori valoarea salariului minim brut pe țară și care nu este supusă impozitului.

Cu ce bani traieste Marina Voica, la 85 de ani. Artista a dat o lectie de demnitate
Marina Voica are o cariera de pesre 50 de ani

„În viață trebuie să te lupți cu nedreptatea”

La 85 de ani, artista este în continuare plină de viață și cu picioarele pe pământ. Chiar dacă mulți ar spune că este optimistă, Marina Voica se caracterizează mai degrabă ca fiind realistă. Ea le-a dat și câteva sfaturi celor care au urmărit-o din fața televizoarelor și le-a spus că nu ar trebui niciodată să înceteze să lupte cu nedreptățile.

„În viață trebuie să te lupți cu nedreptatea. Nu-i așa? Este cel mai mare dușman al omului. Fiecare om are câte o nedreptate pe care trebuie să o îndure. Eu îmi fac dreptatea mea, cred că este cel mai pozitiv lucru pentru care sunt iubită, pentru energie… Nu optimism, că eu nu sunt optimistă. Eu sunt poate realistă și încerc să văd lucrurile așa cum sunt”, a mai spus Marina Voica, în cadrul emisiunii La Măruță.

Îndrăgita artistă s-a confruntat cu probleme serioase de sănătate anul trecut, când a suferit o operație complicată la inimă, din cauza unor leziuni pe care le avea la două valve. Intervenția s-a realizat cu succes, iar Marina Voica a depășit cu bine momentul dificil.

Urmăriți Impact.ro și pe