Cu cât se vând noile bancnote de 20 de lei. Românii vor să se îmbogățească de pe urma lor

Ioana Bucur 27.12.2021, 09:52
Cu cât se vând noile bancnote de 20 de lei. Românii vor să se îmbogățească de pe urma lor

Românii au scos la vânzare…bani! Puse în circulație de Banca Națională a României de la începutul lunii decembrie a acestui an, au ajuns deja pe site-urile de comerț online de la noi din țară, iar „ofertele” sunt surprinzătoare. Cum arată anunțurile și cu cât se vând noile bancnote de 20 de lei cu care românii vor să se îmbogățească.

Noile bancnote de 20 de lei au fost scoase la vânzare

Au trecut mai puțin de patru săptămâni de când Banca Națională a României (BNR) a pus în circulație noile bancnote de 20 de lei, primele pe care apare o personalitate feminină – Ecaterina Teodoroiu.

Noua banconotă este imprimată pe suport de polimer, în tehnică mixtă plană/în relief, are dimensiunea de 136X77 mm și culoarea este verde-oliv. Puțini români au avut ocazia, până acum, să o primească, însă cei dornici să pună mâna pe mai multe exemplare își pot satisface curiozitatea pe site-urile de anunțuri.

Una dintre oferte pune la bătaie o sută de bancnote cu Ecaterina Teodoroiu la prețul de 2.500 de lei, adică cu 500 de lei mai mult decât valoarea inscripționată.

„Vând fișic de 100 de bancnote de 20 de lei cu Ecaterina Teodoroiu, nu se desface fișicul, nu se dau la bucată. Bancnotele sunt serii de 20-30 consecutive, nu sunt de la 1 la 99”, este unui dintre anunțurile de vânzare.

Într-un alt anunț se vinde „pliant de prezentare a bancnotei de 20 lei însoțit de bancnota din imagine” cu 50 de lei.

Cu cât se vând noile bancnote de 20 de lei
Cu cât se vând noile bancnote de 20 de lei

„Consolidarea egalităţii de gen şi a rolului major al personalităţilor feminine în istoria şi societatea românească”

Pe 1 Decembrie 2021, de Ziua Națională a României, țara noastră marca un moment istoric: punerea în circulație a primei bancnote pe care este prezentă o personalitate feminină.

„Este prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentă o personalitate feminină: Ecaterina Teodoroiu. Se răspunde astfel interesului public legitim, care a găsit o largă susţinere la nivelul societăţii, susţinându-se consolidarea egalităţii de gen şi a rolului major al personalităţilor feminine în istoria şi societatea românească”, a transmis BNR.

Bancnota include o serie de elemente de siguranţă, unele destinate publicului larg, altele detectabile cu aparatură specială, destinate lucrătorilor din sistemul bancar.

Punerea în circulaţie a bancnotei cu valoarea nominală de 20 lei se va face prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timişoara ale BNR, cu ocazia efectuării plăţilor în numerar către instituţiile de credit/Trezoreria Statului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...