CTP s-a dezlănțuit în direct la TV. De ce spune că „România este în război cu Rusia”

Nicu Stan 01.03.2022, 21:22

CTP s-a dezlănțuit în direct la TV. De ce spune celebrul jurnalist că România este în război cu Rusia. Cristian Tudor Popescu a comentat situația din Ucraina, după ce Rusia a lansat bombardamente în mai multe puncte strategice din Capitala țării.

„România este în război cu Rusia”. De ce a spus CTP asta

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a spus că România este deja în război cu Rusia. Jurnalistul declară asta după ce a luat în serios amenințările lui Vladimir Putin, care a spus că țările care ajută Ucraina vor fi pedepsite dur. Cum România a ajutat Ucraina, jurnalistul vede deja România în război cu Rusia.

„Sancțiunile internaționale asupra Rusiei nu îl vor opri nicidecum. Asigurările pe care le-am auzit și le auzim cu privire la securitatea României devin în acest moment optimiste, nu realiste. În discursul de lansare a atacului, Putin a amenințat țările care vor sprijini direct sau indirect Ucraina cu consecințe cum n-au mai trăit niciodată. Nimeni nu poate prevedea până unde va merge fostul kaghebist. Dincolo de calculul rece, militaro-strategic și politic al agresiunii rusești, există și o doză de nebunie în comportamentul Fuhrerului de la Kremlin. Sau geniului de la Kremlin, potrivit lui Trump”, a spus CTP.

Vladimir Putin, amenintari pentru tarile care ajuta Ucraina
Vladimir Putin, amenintari pentru tarile care ajuta Ucraina

Republica Moldova, în pericol?

Unii cred că Vladimir Putin nu se va opri în Ucraina, iar „Moldova este una dintre țările în care credem că presiunea rusă poate crește în zilele următoare”, a spus luni Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru Politică Externă, în cadrul conferinței de presă de după reuniunea miniștrilor de externe a statelor membre UE.

De asemenea, invazia rusă din Ucraina a reușit să intensifice preocupările cu privire la stabilitatea Balcanilor de Vest, o regiune care încă nu s-a refăcut după cele mai recente războaie din Europa și în contextul în care o parte din problemele legate de conflictul sângeros din anii 1990 sunt și acum nerezolvate.

Atacurile se întețesc în Ucraina, tot mai mulți refugiați ajung în România

Pe de altă parte, mii de oameni fug din calea războiului. De asemenea, ministrul Apărării din România, Vasile Dîncu a anunțat că sunt așteptați tot mai mulți refugiați, în contextul în care atacurile se intensifică în Ucraina.

„Suntem în stare de vigilenţă. Ne ocupăm, dincolo de planul acesta de pregătire militară, a resurselor pentru defensivă, pentru întărirea Flancului Estic, a părut o problemă nouă, cea a refugiaţilor, pe care trebuie să o gestionăm. Este o situaţie care ne afectează direct, afectează şi populaţia din zonă. Suntem nevoiţi acum să facem scenarii, să ne pregătim pentru chiar un val mare de refugiaţi. Vama Siret este cea mai expusă. Noi ne-am organizat foarte bine, din păcate autorităţile ucrainene nu reuşesc să proceseze, au scos o parte din grăniceri din partea lor de graniţă şi nu reuşesc să proceseze destul. Vă dau nişte cifre. Am putea să procesăm în vama de la Siret 2.000 de persoane pe oră”, a declarat Vasile Dîncu.

Urmăriți Impact.ro și pe