CTP, reacție tranșantă după restricțiile drastice din România și după ce ministrul Sănătății a fost văzut fără mască. Ce a putut să spună

Ana Anitoiu, Anca Manolica 29.03.2021, 23:36
CTP, reacție tranșantă după restricțiile drastice din România și după ce ministrul Sănătății a fost văzut fără mască. Ce a putut să spună

CTP a avut o reacție tranșantă după restricțiile drastice ce au fost impuse în România, în contextul pandemiei de coronavirus, și după ce ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost văzut fără mască de protecție în Parlament. Cristian Tudor Popescu a explicat de ce o măsura i se pare greșită.

CTP, reacție tranșantă după restricțiile drastice din România

Cristian Tudor Popescu a enumerat câteva întrebări retorice. De exemplu, CTP s-a întrebat dacă oamenii care ies de la muncă în jurul orei 16:00 ar avea altă variantă decât aceea de a se călca în picioare în magazine până la ora 18:00. În plus, el a întrebat dacă n-ar fi fost mai logic ca, dimpotrivă, să se extindă programul magazinelor până la ora 24:00, astfel încât să existe posibilitatea de a fi evitată aglomerația.

”Cei care au făcut și fac în clipa asta chiolhanuri de sufletul morților din ATI, se cotârcesc pe pârtii și în cluburi, fără mască măcar pe gușă, se vor conforma respectuoși regulilor de protecție acum, că guvernul stopează circulația de la ora 20, în loc de 22?”, a mai întrebat CTP.

CTP, reactie transanta dupa restrictiile drastice din Romania si dupa ce ministrul Sanatatii a fost vazut fara masca. Ce a putut sa spuna
Cristian Tudor Popescu

CTP, despre o măsură mai bună ce ar fi putut să fie impusă

De asemenea, CTP a precizat că în afară de purtarea unei măști de protecție, este foarte important să fie respectată distanța dintre clienți în magazine, astfel încât să fie evitată infectarea cu coronavirus. În acest context, el a întrebat de ce nu s-a impus intrarea secvențială, în grupuri mici și cozi cu distanțare în afara magazinului. Din punctul lui de vedere, reluarea acestei măsuri ar fi fost mai eficientă decât închiderea activității operatorilor economici la ora 18:00.

”În afară de purtarea măștii, parametrul esențial de protecție este distanța dintre clienți în supermarket. Și atunci, de ce nu se organizează, cum s-a mai făcut, intrarea secvențiată, în grupuri mici și coadă cu distanțare în afara magazinului, măsură mult mai eficientă decât închiderea la ora 18?”, a continuat CTP.

CTP l-a taxat pe ministrul Sănătății, care a fost prins fără mască

Totodată, Cristian Tudor Popescu a spus că cel mai probabil nici un cetățean de bună credință nu va considera binevenite măsurile ce au fost impuse de Guvernul Cîțu. În plus, el s-a referit la faptul că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost văzut în Parlament fără mască de protecție.

”Trebuie să constat că sunt șanse minime să existe vreun cetățean cu bun-simț și bună credință în țara asta care să considere binevenite măsurile guvernului Cîțu. Și mă mai întreb: ce zic acești cetățeni când îl văd pe ministrul Sănătății fără mască în Parlament, stând de vorbă de aproape cu un ipochimen?”, a adăugat CTP.

Cum s-a apărat ministrul Sănătății după ce a fost văzut fără mască

După ce a stârnit un val de critici la adresa lui, Vlad Voiculescu a spus că, de fapt, când a renunțat la masca de protecție în Parlament a făcut-o în siguranță. Oficialul a precizat că nu era nimeni în apropierea lui, deși în imaginile în care a fost surprins s-a văzut că el discuta cu un coleg fără să poarte mască.

”Eram într-o conferință video mi-am dat jos masca pentru intervenție, pentru a mă face mai bine înțeles și pentru că îmi era sete – pentru a comunica mai clar și pentru a bea apă. Fără să spun că asta justifică greșeala, trebuie spus că am făcut asta fiind singur în încăpere – fără nicio persoană la mai puțin de 10 metri în jurul meu. La un moment dat mi-a fost atrasă atenția și mi-am pus la loc masca. Fără îndoială, am greșit și toate criticile sunt justificate. Regulile trebuie respectate”, a scris Vlad Voiculescu pe pagina lui de Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...